BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Boğaz'a paralel deniz hattı açılacak

Topbaş, her iki sahile paralel olarak Beykoz'dan Üsküdar'a doğru, Sarıyer'den de Karaköy'e doğru bir deniz hattının oluşturulmasını istediklerini, bunun çok yakında devreye gireceğini bildirdi.

Abone ol

Esenler'de Çinçin Deresi ıslah projesini yerinde inceleyen Topbaş, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sahil şeridinde paralel yönde yapılması düşünülen seferlere ilişkin bir soru üzerine Topbaş, deniz ulaşımını yoğun şekilde kullanmak için çalışmalar yürüttüklerini, geçen yıl vapurlarla 108 milyon yolcu, 7 milyon da araç taşıdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Deniz ulaşımını daha aktif kullanabilmek için yeni modeller geliştiriyoruz. Şu anda yeni bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımızdan şunu istedik; İstanbul Boğazı toplamda 30 kilometre... Her iki sahile paralel olarak Beykoz'dan Üsküdar'a doğru, Sarıyer'den de Karaköy'e doğru bir deniz hattının oluşturulmasını istedik.

Bazı yerlerde kullanmadığımız iskeleler var. Onların yenilenmesi, gerekirse bazı yerlere yeni iskeleler ilave etmek suretiyle denizden ulaşımı sağlamayı istiyoruz. Çünkü sahil boyundaki hattımız yer yer 2 şerit... Oldukça sıkıntılı, ciddi trafik sıkıntısı yaşanmakta. Teknelerle bu tarzda hem trafiği rahatlatmak, hem insanları o stresten kurtarmak için bir çalışmayı başlattık. Çok yakında devreye girecek. Onun talimatını verdik. İnsanlar özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin kaosundan, stresinden kurtulmuş olacaklar.''

-''TRAFİK DENETLEME, KONTROL VE GEREKİRSE CEZA KESME YETKİSİ VERİLSİN''-

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kentin trafik yetkisini alma talebine dair de Topbaş, trafiğin yetkisini almanın kolluk gücünü almak anlamına gelmediğini, İçişleri Bakanlığı ve diğer bununla ilgili teşkilata talip olmadıklarını, dünyada bunun model örnekleri bulunduğunu, Londra, Seul ve Berlin'de edindikleri bilgileri geliştirdiklerini söyledi.

Topbaş, ''Artık büyük şehirlerde binlerce, on binlerce trafik polisi yapamazsınız. Böyle bir imkanınız yok. Dünya da bunu yapmıyor artık. Sistemi farklı konmuş. 'Biz de bu sistemi geliştirdik, bizde bu var' diyoruz. 'Bize trafik denetleme, kontrol etme ve gerekirse ceza kesme yetkisi verilsin' diyoruz. Biz burada keseceğimiz cezalardan paylar da ayırarak geriye iade edebiliriz. Böyle bir yetkiyi biz alırsak ki, bunun talebini yaptık ve Sayın Başbakanımızla da görüştük, çok daha farklı düzenlemeler de getirebileceğimizi düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu konuda düzenlemenin önemine işaret eden Topbaş, sadece yolları yapmanın yeterli olmadığını, 4 şeritli yolun 2-3 şeridi işgal edildiğinde hiçbir şey ifade etmediğini ve müdahale edilemediğinin altını çizdi.