BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Komşuda sokaklar yine karıştı

Komşu Yunanistan'ın başkenti Atina sokaklarında yine eylem, yine polis müdahalesi vardı.

Abone ol

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, BM temsilciliğinin önünde siyasi sığınma talebiyle gösteri yapan bir grup göçmen ile onları bölgeden uzaklaştırmak isteyen polis arasında arbede çıktı.

Yunan medyası, bölge sakinlerinin, 1,5 aydır caddeye kurulan çadırlarda kalan Afgan, İranlı ve Filistinli yaklaşık 100 göçmenin çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle savcılığa şikayette bulunması üzerine, bölgeye gelen polis ve belediye ekipleri ile göçmenler arasında gerginlik yaşandığını aktardı.

Paleo Psihiko semtindeki BM temsilciliğinin önünde bulunan göçmen çadırlarının buldozerlerle yıkıldığı belirtilen haberlerde, bölgeye sevk edilen çevik kuvvet ekipleri ile göstericilere destek veren çok sayıda göçmen arasında arbede çıktığı, olaylar nedeniyle Kifisias Caddesinin bir süre trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Göstericiler arasında bulunan ve "dudaklarını dikerek" siyasi sığınma taleplerinin değerlendirilmesinde geç kalınmasını protesto eden bazı göstericilerin, savcının talimatıyla hastaneye sevk edildikleri kaydedildi.