BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  DÜNYA

Boğalar çılgın koşucuları böyle ezdi

İspanya'nın Pamplona şehrinde her yıl düzenlenen geleneksel boğa koşusunda bu yıl facianın eşiğinden dönüldü.

Abone ol

İspanya, Pamplona'da düzenlenen San Fermin Festivali'nde koşu sonrası arenaya giriş sırasında bir grubun boğalarla birlikte sıkışması sonucu yaşanan panikte 17 kişi yaralandı.

Ülkede 6-14 Temmuz'da düzenlenen San Fermin Festivali'nde, boğaların 850 metrelik koşusu 4 dakika 15 saniye sürerken, hızlı ve ciddi yaralanmalara yol açmadan başlayan 7. gün koşusu arena kapısına gelindiğinde drama dönüştü.

BOĞALAR KAPIDA KOŞANLARI SIKIŞTIRDI, KİMİ ÜSTÜNDEN ATLADI

Arena kapısında gençlerin düşmesiyle oluşan sıkışmadan dolayı içeriye giremeyen boğalardan ikisi, insanların üzerinden atlayarak kendilerine yol buldu, diğerleri ise ilk önce sıkıştı daha sonra açılan yoldan arenaya girdi. Yaklaşık 1 dakika süren panikte, birçok gencin nefes alamayarak baygınlık geçirdiği bildirildi.

Verilen ilk bilgilerde 17 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve boğaların altında kalıp ezilen birinin durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Bu arada San Fermin Festivali'nde bu yılki boğalarla koşularda yaralananların sayısı 39'u buldu. En ciddi yaralanmalar cuma günkü koşuda olurken, 20 yaşındaki bir Amerikalı genç dalağına aldığı boynuz darbesinden dolayı ameliyata alındı.

Öte yandan bir hafta boyunca binlerce gencin akın ettiği Pamplona'da kadınlara yönelik cinsel taciz olaylarının artmasından dolayı birçok sivil toplum örgütü, bu olayları protesto eden açıklamalar yapıp, siyasetçilerden önlem almalarını istedi.

İspanya'da iktidardaki Halk Partisi ve ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi'nden yapılan açıklamalarda da San Fermin'in "bir gelenek ve bir bir festival olduğu" vurgulanıp, "bu tip taciz olaylarına asla göz yumulmaması ve kadınların onurunun korunması gerektiği" savunuldu.

Geçmişi Orta Çağ'a kadar uzanan ve Amerikalı ünlü gazeteci-yazar Ernest Hemingway tarafından dünyaya tanıtılan San Fermin Ferstivali yarın sona erecek.