BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bodrum 1 milyona ulaştı

Bayram nedeniyle tatil beldeleri tıklım tıklım doldu. 150 bin nüfuslu Bodrum'a 1 milyon tatilci akın etti.

Abone ol

Gökçeada ile Bozcaada'daki otel ve pansiyonlar da doldu. Yerel yönetimler, "Rezervasyonsuz gelmeyin" diye uyarıyor.

Sahiller tıklım tıklım. İğne atsan yere düşmeyecek gibi, otellerde yer yok. Bodrum yarımadası bu bayram da nüfusunun 6 katından fazla turist ağırlıyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 150 bin nüfuslu ilçedeki insan sayısının 1 milyona ulaştığını söyledi.

Bir milyon kişi, Bodrum'un merkezinde değil, 10 belde ve 30 köyüne dağılmış durumda. Bodrum'un imanlarında ise 3 bin tekne sürekli seyir halinde. Bu yüzden gündüz saatlerinde caddeler bomboş. Ancak hava kararınca turistler merkeze geliyor. Özellikle gece yarısına doğru kısa süreli trafik sıkıntısı yaşanıyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yoğun ilgiden memnun olduklarını açıkladı.

Bayram tatili için tercih edilen Çanakkale'nin tatil merkezlerinden Bozcaada ve Gökçeada'da da oteller tamamen doldu. Bozcaada Kaymakamlığı, tatilcileri yiyecek ve benzeri ihtiyaçlar konusunda sıkıntı çekebilecekleri yönünde uyarmış, rezervasyon olmadan yapılacak ziyaretlerin geçmiş bayramlarda olduğu gibi sıkıntı yaratabileceği duyurulmuştu. Şimdilik korkulan olmadı ancak her iki adaya ziyaretçi akını sürüyor. İşte bu yüzden dönüş yolu çileye dönüşebilir.