BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Atom bombası kurbanları anıldı

Japonya’nın Nagazaki şehrine atom bombası atılmasının 68’inci yıldönümü dolayısıyla kentte anma töreni düzenlendi.<br/>Sabah vakitlerinde on...

Abone ol

Japonya’nın Nagazaki şehrine atom bombası atılmasının 68’inci yıldönümü dolayısıyla kentte anma töreni düzenlendi.
Sabah vakitlerinde on binlerce kişinin katılımıyla Nagazaki’deki Barış Parkı’nda gerçekleştirilen anma törenine, Nagazaki Belediye Başkanı Tomihisa Taue’nin yanı sıra Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve çeşitli siyasiler de iştirak etti. 68 yıl önce yaşanan felakette ölenler anısına çelenkler bırakılmasıyla başlayan tören, yerel saatle bombanın atıldığı 11.02’de çalınan çan ve saygı duruşu ile devam etti.
Saygı duruşu sonrası kürsüye çıkarak konuşma yapan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, nükleer saldırıya maruz kalan tek milletin Japonlar olduğunu söyleyerek, nükleer silahsız bir dünyanın oluşumunda büyük sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Abe, nükleer silah kullanımının ne kadar acımasızca olduğunu dünyaya hatırlatmaya devam etmenin de görevleri olduğunu sözlerine ekledi.
Anma töreni, konuşmalar sonrası düzenlenen koro gösterilerinin ardından sona erdi.

150 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLMÜŞTÜ
ABD tarafından Nagazaki’ye 9 Ağustos 1945’te atılan atom bombası 150 binden fazla kişinin ölümüne sebep olmuştu. Yalnızca üç gün önce, 6 Ağustos 1945’te, Hiroşima’ya atılan bombanın etkisinden henüz kurtulamamış olan Japonya, Nagazaki’nin de bombalanmasının ardından, 15 Ağustos 1945 tarihinde teslim olmuş ve İkinci Dünya Savaşı fiilen sona ermişti.
(İHA)