BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  MEDYA

Böcek iddiasının üstü kapatılır!

Bu iddianın sahibi Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu.

Abone ol

Türkiyesi'nin haberine göre, AK Parti içinde kritik görevler üstlenen iki kadının, yerleştirdikleri ‘böcek’lerle Başbakanlık’taki daire başkanlıklarını dinleyip, İran için istihbarat topladığı ileri sürülmüştü. YTB’deki makam odalarında yaklaşık sekiz ay önce ortam dinleme cihazı adı verilen ve kamuoyunda ‘böcek’ olarak tabir edilen cihazlar bulunmuştu.

Ankara’yı sarsan iddialarla ilgili hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan gelmişti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bekir Bozdağ, “Bu haberin bir kısmı doğru ama bir kısmı doğru değil. Yaklaşık bir sene önce Başkanlık’ta böyle bir dinleme hadisesi nedeniyle cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunuldu ve tahkikat devam ediyor. Dosyada ne var onu bilmiyorum ama ‘AK Parti kurucuları arasında, AK Partililer arasında İran ajanları var, İran onları dinliyormuş’ vesaire kısmı koca bir yalandan ibaret.” diye konuşmuştu.

Bu iddiayı ve sonrasını köşesine taşıyan Baransu, yazısının başında Türkiye si'nin yeni yayın anlayışını tebrik etti ama, iktidarın bu olayın üstünü kaptacağını söylemeyi de ihmal etmedi.

"Geçen hafta önemli bir habere imza attı. Sevgili Arzu Yıldız, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na iki AK Partili kadının böcek yerleştirdiğini yazdı. Olayın arkasında İran uyruklu bir kişiden de söz ediliyordu."

İKTİDAR BU OLAYI KAPATACAK

Böcek soruşturmasında bazı isimler gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Ancak bu soruşturmadan bir sonuç çıkmayacak. İktidar ve kalemleri bu olayı kapatmak için ellerinden geleni yapacaklar.

Neden mi?

Bu kez, skandalı üzerine atacakları bir yapı yok. Kendi elemanları iş üstünde yakalandı. Tıpkı MİT olayında olduğu gibi.

Hatırlarsanız, MİT benim de içinde bulunduğum Taraf yazarlarını yasa dışı dinlemiş, bununla da yetinmeyerek peşimize ajanlarını takmıştı. Bu ajanlardan ikisini yakalatmıştım. Yasadışı dinleme belgelerinin de tamamını yayımlamıştık.

BAŞBAKAN'IN İZNİNE BAĞLI 

Olayın ardından sorumlular hakkında soruşturma açıldı. AK Parti kendi suçlularını korumak için Meclis’ten gece yarısı bir madde geçirdi. Suç işleyen MİT’çilerin yargılanmasını, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın iznine bağladı.

Taraf çalışanlarının yasa dışı dinlenmesi, takip edilmem soruşturmaları yargılama için Başbakan Erdoğan’ın önüne gitti ve o da suçluların yargılanmasına izin vermedi. Böcek olayında da benzer
tiyatro izleyeceğiz.



Unutmadan; yıllar önce Başbakan Erdoğan’ın Hikmetyar’ın karşısında diz çöktüğü fotoğrafla siyaset yapılmıştı. Şimdi de iktidar kalemleri Koç’un denize işime görüntüsüyle aynı şeyi yapıyor. Aktörler değişti, yöntemler değişmiyor.