BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  DÜNYA

Kenya’daki vahşetin bilançosu arttı: 69 ölü

Kenya’nın Başkenti Nairobi’deki bir alışveriş merkezine dün gerçekleştirilen saldırı, patlama ve silah sesleriyle sürdü. İçeride kapana kısı...

Abone ol

Kenya’nın Başkenti Nairobi’deki bir alışveriş merkezine dün gerçekleştirilen saldırı, patlama ve silah sesleriyle sürdü. İçeride kapana kısılan insanları kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının 69’a yükseldiği bildirildi.
Dün, başkent Nairobi’deki lüks Westgate alışveriş merkezine el bombaları ve otomatik tüfeklerle saldırı düzenleyen saldırganlar bugün de saldırılara devam ederken, güvenlik ve sağlık ekiplerinin de kurtarma çalışmaları devam etti. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada saldırılar sonucu ölü sayısının 69’a çıktığı, en az 175 kişinin ise yaralandığı belirtildi.
Olay yerine gelen eski Kenya Başbakanı Ralia Odinga ve eski Dışişleri Bakanı Moses Wetangula saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getirirken, bütün Kenyalılara sakin olmaları ve birlik içinde kalmaları çağrısında bulundular. Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta’da gün içerisinde ulusa seslenerek saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. ABD Başkanı Barack Obama’nın da Kenyatta’yı arayarak taziye dileklerini ilettiği ifade edildi.
Öte yandan binlerce Kenyalı, saldırıda yaralananlara kan bağışında bulunmak amacıyla Kenya’daki Kızılhaç’ın kurduğu çadırlara akın etti. Nairobi’nin merkez bölgesinde kurulan çadırların dolup taşması sonucu gönüllüler kentte bulunan diğer hastanelere yönlendirildi. Nairobi’deki saldırıyı Somali’de faaliyet gösteren El Kaide yanlısı militan grup El Şebab üstlenmişti.
(İHA)