BIST 10.226
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,50
HABER /  GÜNCEL

Blatter beşinci kez FIFA başkanlığına aday

Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği FIFA'nın başkanı Sepp Blatter, önümüzdeki yıl yeniden kurumun başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

Abone ol

Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği FIFA'nın başkanı Sepp Blatter, önümüzdeki yıl yeniden kurumun başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

Sepp Blatter, bu seçimi de kazanması halinde beşinci dönem FIFA başkanlığı yapıyor olacak.

78 yaşındaki Blatter, FIFA başkanlığına ilk olarak 1998'de seçilmişti.

Ancak özellikle Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkı kazandığı oylama öncesi bazı FIFA yetkililerine rüşvet verdildiği iddiaları sonrası baskı altında.

Blatter, 25-26 Eylül'de yapılacak olan yürütme kurulu toplantısında başkanlığa adaylığını koyma kararını resmen ilan edeceğini belirtti.

Sepp Blatter, daha önce yaptığı açıklamalarda bir dönem daha başkanlık için aday olmayacağını ifade etmişti.

FIFA başkanlığı için adaylığını açıklayan diğer isim ise eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne.

Altı kıta konfederasyonundan beşi daha önce Blatter'e destek verdiklerini açıklamıştı. UEFA ise FIFA Başkanı'na destek vermemişti.

Platini "aday değilim" demişti

UEFA Başkanı Michel Platini, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl FIFA başkanlığına aday olmayacağını belirtmişti.

Platini iki ay önce ise FIFA Kongresi'nde Başkan Sepp Blatter'i desteklemeyeceğini açıklayarak "FIFA'nın taze bir nefese ihtiyacı var" demişti.

UEFA Avrupa, FIFA ise dünya futbolunu yönetiyor.

59 yaşındaki UEFA Başkanı Michel Platini'nin 2019'da Blatter'in görevi bırakmasının ardından FIFA başkanlığına aday olabileceği belirtiliyor.