BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.411,52
HABER /  GÜNCEL

Gözyaşlarıyla uğurlandı

İstanbul Şişli’deki bir rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçiden biri olan 23 yaşındaki Menderes Meş...

Abone ol

İstanbul Şişli’deki bir rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçiden biri olan 23 yaşındaki Menderes Meşe, memleketi Sivas’ta gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
İstanbul’daki bir rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden Menderes Meşe toprağa verildi.
Taziyeleri kabul eden baba Hatem Meşe ve kardeşi Rasim Meşe, gözyaşlarını tutamadı. Evlerine Türk Bayrağı asılan acılı aile, uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazeyi baba ocağına getiren Menderes Meşe’nin aynı şantiyede çalıştığı iş arkadaşlarından Hasan Hanbay, Menderes Meşe’nin arkadaşlarını ve işi seven neşe dolu bir insan olduğunu belirterek, “İnanmak elde değil” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Hatem Meşe ise, “Çok üzüldük ama elimizden bir şey gelmiyor. Bu kazada hatalıların görevini yapmayanların cezalandırılmasını istiyoruz. Devlet buna el atsın bir daha böyle kazalar olmasın” dedi.
Kardeşinin düğünü için İstanbul’a çalışmaya giden genç işçinin naaşı kılınan cenaze namazının ardından 9 ay önce hayatını kaybeden annesinin yanına Eşikli köy mezarlığına defnedildi.
Cenazeye katılan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, cenazenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Öncelikle üzüntülüyüz, dün Mecidiyeköy’de meydana gelen kazada 10 vatandaşımız kaza sonucu vefat etti. Hükümetimiz olayın takipçisidir. Tabii ihmallikler aksaklıklar varsa gereği yapılacaktır. Hayatını kaybeden 10 işçi kardeşimiz için hükümetimiz maddi ve manevi ne varsa yapacaktır. Gönül arzu eder ki bu tür iş kazalarıyla vatandaşlarımız ölmesin ihmali olan kusuru olan varsa titizlikle incelenecektir. İdari ve adli tahkikat devam etmektedir. Biz tüm ölen vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Şunu açıkça ve net olarak söylüyoruz olayın takipçisiyiz. Geride kalanlara da gerekli maddi ve manevi destek kurumlarımızca yapılacaktır. Adli ve cezai soruşturma devam etmektedir. İnşallah ülke olarak bir daha bu tür kazalarda karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.
(İHA)