BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kazan: AİHM'e gideceğiz!

İpekçiler'in avukatı Kazan itirazlarının devam edeceğini, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceklerini söyledi. Kazan 'artık söz bitmiştir' dedi.

Abone ol

Turgut Kazan'ın Ağca'nın salıverilmesine itirazı kabul edilmedi. CNN Türk'ün canlı yayınında konuşan Kazan
'Bu kanlı katil bu kadar korunuyorsa sözün bir anlamı kalmamıştır' dedi.

Kazan şöyle devam etti:
'Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Avrupa İnsan Hakları mahkemesine kadar gideceğiz. Hukuğun sustuğu bu anda sözün de bir anlamı kalmamıştır'

Kazan Ağca'nın tahliyesinde yapılan hesap hatasını şöyle açıkladı:
'Birincisi Abdi İpekçi cinayeti için 10 tam yıl yatılması gerekiyor, çünkü yasa böyle söylüyor. Yasa idam cezası 10 yıl çekilerek tamamlanır diyor. Altında da bir açıklama var; başka bir aftan yararlanılamaz. Yani Ağca'nın başka bir suçu olmasa bile 10 tam yıl yatması gerekiyor. Kaldı ki diğer suçları da var.

İkincisi ise; şöyle bir hesap var; Türk Ceza Kanunu'na göre, idam cezası, müebbet hapis dışında, alınan hapis cezaları toplanır ve bu 36 yılı aşmaz. Diyorlar ki, bütün cezaları toplamamız gerekir, buna Roma'daki de dahil. Roma'daki cezasını da hesaba katarak 36 yıl olması gerekir diyorlar. 20 yıl Roma'da yatmıştır. 10 yıl da indirim yapılmıştır. Geriye altı yıl kalır. Altı yıl sonra çıkması gerekir. Tutukluluk süresi falan da dikkate alındığında 36 yıllık süre 12 Mayıs günü dolmaktadır.

Ağca 2012'den önce çıkamaz, hukuka göre...