BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tavukçuların borçlarına erteleme

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, ekonomik kriz içindeki beyaz et sektörüne destek hazırlığında. Hükümet, üreticilerin borçlarını erteleyecek.

Abone ol

Tavuk üreticilerinin borcunun ertelenmesinin yanı sıra üreticilere yem temini ve uzun vadeli kredi verilmesi gündemde. Bakanlığın bu kararı önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.

Kuş gribiyle birlikte beyaz et ve yumurta tüketimi de büyük ölçüde düştü.

Ekonomik krize giren beyaz et - tavuk üreticileri entegre tesislere kilit vurma durumuyla karşı karşıya.

Kanatlı hayvan kesimindeki düşüş oranı yüzde 50'ye ulaşırken, yumurta fiyatları da yarı yarıya düştü.

"Tavuk başına 350 bin lira"

Soğuk hava depolarında yer kalmaması nedeniyle bayram sonrası kanatlı hayvan kesiminin tamamen durması bekleniyor. İşte bu tablo Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlık, beyaz et üreticilerine yardım eli uzatmaya hazırlanıyor.

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "Tarım Bakanlığı bir toplantı yaptı ve Bakan Mehdi Eker'le görüşme yaptım... Yem bulunamadığı için veya ekonomik koşullar nedeniyle hayvanlarını itlaf etmek zorunda kalan yetiştiricilere tavuk başına 350 - 400 bin lira civarında ödeme yapılacağını ifade ettiler" dedi.

Bakanlığın alacağı diğer önlemlerden biri de entegre tesisi olanların borcunun ertelenmesi ve üreticilere uygun koşullarda yem temini. Sektöre uzun vadeli kredi verilmesi de gündemde.

Çömez, "hem Maliye Bakanı, hem de Devlet Bakanı Ali Babacan ile yapılan görüşme sonucu sektöre uzun vadeli düşük faizli kredi temini yoluna gidileceği ifade edildi" diye konuştu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın beyaz et üreticisine yönelik bu kararları önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Kaynak: