BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  DÜNYA

Bize dönük önyargıların farkındayız

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kocaeli’de Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplu...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kocaeli’de Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’na katıldı.
Wellborn Otel’de gerçekleşen toplantıya, Bozdağ’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, belediye başkanları, STK temsilcileri, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve davetliler katıldı. Tören Yurtışı Türkler Başkanlığı tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile başladı. Ardından Başkan Yurtnaç, kurum faaliyetlerini anlatan bir konuşma yaptı. Yurtnaç, 3 yıldan bu yana çalışmaları sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu: "Yurt dışında yaşayan yurtdaşlarımızla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yurtdışında lobi faaliyetlerinde bulunuyoruz. Yurtdışından gelen öğrencilere burs veriyoruz"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da yaptığı konuşmada, bütün bu ilişkiler ağının Türkiye’nin zenginliği olduğunu belirterek şunları söyledi: "Nerede bir soydaşımız, akrabamız varsa onlara hizmet etmeyi vazife olarak görüyoruz. Az da olsa bu alanlarda Türkiye’de hep bir çalışma olmuştur. Türk dünyası ve Türkiye arasında yapılan çalışmalardan sizlere bir demet sunmak istiyorum. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda STK’ların önereceği fikirler bizler için çok önemli. STK’lar ortak akıldır. Türk dünyasıyla ilgili hükümetimiz döneminde önemli adımlar atıldı. 2007 yılında Yunus Emre Vakfını kurduk. Türk kültürünü, tarihini sanatını öğreten bir vakıftır. 35 ülkede bu vakfı hayata geçirmiş durumdayız. Bize dönük önyargıların farkındayız. Bu önyargıların yanlış bilgiden kaynaklandığına şüphemiz yok."
Türk Konseyi diye bir konsey kurduklarını anlatan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türk dili konuşan ülkeler arasında siyasi sosyal kültürel konularda işbirliği geliştirmeyi amaçlıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen mektuplara cevap veren bir Türkiye var. Her zaman darda ve zorda olanlara elimizi uzattık uzatmaya devam edeceğiz. Bizim geleneğimizde kapımızı çalana kapımız her zaman açıktır. Bugün Suriye’yle ilgili farklı şeyler söyleyenler olabilir. Ama bizim tarihimize bakmaları lazım. Bizim vicdanımız ve insanlığımız buna izin vermez. Güçlü Türkiye bizim ve neslimizin sigortasıdır."
Toplantı aracılığıyla AB’ye seslendiğini belirten Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: "AB sadece ekonomik değerleri korumak için uğraş vermemeli. Irkçılığa karşı özellikle durmalıdır. Aksi taktirde bütün bunların bedelini öder. BM’nin de ırkçılık ayrımcılık üzerinde hassasiyetle durması lazım. Dünyanın huzuru her geçen gün bu hasta anlayışların tehdidi altında olacaktır" Bozdağ, son olarak STK’lara birlikte çalışma çağrısında bulundu.
(İHA)