BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,89
ALTIN 2.393,49
HABER /  DÜNYA

Biz istismar siyaseti değil hizmet siyaseti yapıyoruz

Başbakan Erdoğan, Uzunköprü’deki coşkunun, bir değişimin, bir dönüşümün olması gerektiğini ifade ettiğini söyleyerek, "Biz istismar siyaset...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Uzunköprü’deki coşkunun, bir değişimin, bir dönüşümün olması gerektiğini ifade ettiğini söyleyerek, "Biz istismar siyaseti değil hizmet siyaseti yapıyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, Uzunköprü’de katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, çok farklı bir heyecan ve coşku gördüğünü belirterek, "Selimiye Meydanı’ndaki heyecan buranın işaretiydi. Uzunköprü’de de farklı bir adım atmanın, bir değişim dönüşümün zamanı geldi. Bugün Uzunköprü’de 29 milyon TL tutarındaki yatırım ve projeyi hizmete alıyoruz. Bu eserlerin Uzurköprü’ye hayırlı olmasın diliyorum. Dünyanın en uzun taş köprüsü burada" dedi. Erdoğan, bu eserlerin Uzunköprü’ye kazandırılmasında emeği geçenlere şükranlarını sundu.
Konuşmasında, son 11 yılda sadece Edirne’ye 5.3 milyar TL’lik yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Son 1 aylık zaman diliminde Türkiye’yi dolaşıyorum, toplu açılışlar yapıyorum. Bu eserleri, yatırımları Türkiye’ye kazandırıyoruz. 1 ay kadar önce Güneydoğu’da Diyarbakırda’ydım. Bir hafta sonra kuzeye gittik. Karadeniz Trabzonda’ydık. Trabzonlu kardeşlerimizle hemhal olduk. Coşkuyu tattık. Bir hafta önce güneybatıda Muğla’daydım. Bu açılışları merkezde yapmıyorum, ilçelere de gidiyorum. Aynı heyecanı Muğla’da da yaşadık. Fethiye, Milas’ta da yaşadık. Durmak yok yola devam dedik. Bu hafta sonunu da Trakya’ya ayırdık. Bugün de Edirne merkez ve şimdi de Uzunköprü. Taş köprülerin en uzunu burada. Uzunköprü restore edildikten sonra burası daha farklı hale gelecek. 3 günlük çalışmalarla ülkemizde bir dönüşüm yaşayalım istiyoruz. Heyecanı kalkınmayı birlikte yaşayalım istiyoruz. Trakyalı hemşehrilerimle hasretlik gideriyoruz. Buradaki coşku bir dönüşümün olmasını ifade ediyor. Biz istismar siyaseti yapmıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz. Yıla çıkarken çıkarken biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik dedik. Kardeşlerim 11 yıldır ülkemize vatandaşlarımıza hizmet için gecemizi gündüzümüze katıyoruz eserler inşa ediyoruz. Tek hedefimiz Türkiye’yi yükseltmek. Tek hedefimiz var cumhuriyetimizin kazanımlarını artırmak, demokrasimizi daha güçlü hale getirmek. Milletimizin refahını artırmak. İnsanımızın rüyalarını hayallerini gerçeğe dönüştürdük. Sizler eser bırakmanın ne demek olduğunu iyi bilirsiniz. Buranın adı Uzunköprü. Dünyanın en uzun köprüsü burada. Bugün sizler hala bu köprüden bu eşsiz mimari eserden istifade ediyorsunuz" dedi.
Uzunköprü halkının AK Parti iktidarının yanında yer alacağına inandığını ifade eden Erdoğan, "Demokrasi mücadelesi böyle verilir. Ergene’yi dize getirmiş, Meriç’i dize getirmi, yeri gelmiş Uzunköprü gibi köprüleri ecdadımız bu ülkeye, bu millete kazandırmış. Onun torunları olarak aynı şeyleri yapıyoruz. Durmadan usanmadan gece gündüz demeden uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece gideceğiz gündüz gece. Gazi Mustafa Kemal’in ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye’yi biz çıkaracağız. Ama lafla değil, CHP’nin yaptığı gibi değil. Onlar laf, biz iş üretiriz. Biz Marmaray’la muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıyoruz. Yüksek hızlı trenle Ankara’yı İstanbul’a bağlıyoruz. Ankara -Eskişehir arasında yüksek hızlı tren çalışıyor. Konya - Ankara arasında çalışıyor. Konya - Eskişehir arasında çalışıyor. Biz buyuz. Bitmedi şimdi 3. köprüyü de biz inşa ediyoruz. Direkler yükseldi. 115 metreyi buldu. Biz yaparız. Biz azmettik inandık ve başardık ama hep beraber milletçe sizi arkamızda gördüğümüz sürece biz çok daha nice eserler yapacağız. İktidara geldiğimizde 26 havaalanı vardı şimdi 52. Düryanın en saygın havayollarına biz sahibiz. İlk 7 içerisindeyiz, yan gelip yatarak gelmedik buralara. Sadece THY vardı şimdi 7 tane özel şirket ve THY milletimize hizmet veriyor. Artık milletimiz uçakla rahatlıkla seyahat ediyor. Çorlu havaalanını halkımızın hizmetine açtık. Edirne’de eğitime yönelik havaalanı açmak suretiyle hem eğitim hizmetleri verecek hem küçük uçaklarımızın inebileceği bir adımı inşallah Edirnemize kazandıracağız. Şimdi İzmit Körfezi’ne bir asma köprü inşa ediyoruz. İstanbul’u İzmir’e bağlayacağız. İstanbul İzmir arasında ulaşımı rahatlatacağız" dedi.
Tüm Trakya’ya 10 milyar TL ayırdıklarını belirten Erdoğan, "Ergene’yi DSİ temizliyor. Çalışmalar başlıyor. Çevreyi de yeşil gezilebilen mesire yerleri haline getireceğiz. Ergene ovası tertemiz sularla inşallah sulanma imkanına kavuşacak. Bereketlenecek topraklar. Çeltik daha farklı hale gelecek, daha bereketli hale gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığımızda 180 km, dağları delerek Istıranca’dan su getirdik. CHP’den devraldık. CHP belediyesi, susuzluktu. CHP belediyesi, kirli bir zihniyetti. İstanbul çöp dağlarından geçilmiyordu. Hava zehir kusuyordu. Geldik kirli havadan temiz havaya susuz İstanbul’dan 2040 kadar su sorunu çözmüş bir İstanbul’a. Haliç berbattı. Haliç’i temizledik. Haliç’i temizleyen biz şimdi de Ergene’yi, Meriç’i temizleyeceğiz. Beraber yürüyelim. Ergene’nin geleceği için Uzunköprü’nün geleceği için adımları attık. O çalışmalar başladı. Çok daha güzel bir Ergene için ele ele vereceğiz. Bu işi çözeceğiz" diye konuştu.
(İHA)