BIST 10.612
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.428,33
HABER /  DÜNYA

Üniversitelilere kötü haber

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencileri için yasa hazırladıklarını belirterek, "6 yıl, 7 yıl. Bitirdin bitirdin, bitiremediğin takdirde ar...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencileri için yasa hazırladıklarını belirterek, "6 yıl, 7 yıl. Bitirdin bitirdin, bitiremediğin takdirde artık güle güle" dedi.
Konuşmasında, Balkanlar’ın 100 yıl önce çok acılar çektiğini hatırlatan Erdoğan, "Trakya bölgemiz Tekirdağ, Kırklareli, Edirne çok büyük acılar yaşadı. 100 yıl önce Osmanlı ordusu Edirne’yi düşman işgalinden kurtarmak için ilerlerken birileri ne diyordu biliyor musunuz? Gençler bunu iyi dinleyin. Gideceğiniz her yerde bunu anlatmanız lazım. Edirne’de o zaman yaşayanlar ne diyordu biliyor musunuz? ‘Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin’ diyorlardı. 100 yıl önce bu densizliği yapanlar işte bugün de aynısını yapıyorlar. Türkiye o eski Türkiye olsun istiyorlar. Türkiye küçük olsun ama bizim kontrolümüz altında olsun diyorlar. Ya bunlar bizim şu güzelim tarihi eserlerimizi yıkanlar değil mi? Bu CHP zihniyeti camilerimizi yıkıp satanlar değil mi? Bunların hepsi elimizde belgeyle mevcut. Edirne’de 150’ye yakın camimizi yıktılar ve yerlerini sattılar. Şu eserleri iktidarımızda biz restore ettik. Hala ediyoruz ve edeceğiz. Şu anda yoğun bir şekilde bu tarih şehrini, Osmanlı başkentinin her adımında tarih yatan bu şehrin turistlerden geçilmemesi lazım. Bu eserler yapılmış olsa bunlar ihya edilmiş olsa inanın burada yerli ve yabancı 10 binlerce, yüz binlerce, milyonlarca turist sadece buraya gelir. Ama biz bu adımları attık ve şu ana kadar hamdolsun Edirne’mizde bir çok eseri ihya ettik. Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Ama istiyorum ki yerel yönetimler de bu konuda bir adım atsın ve merkezi yönetimle el ele versinler. Diyorlar ki Türkiye yeter ki bizim olsun ama içine kapansın. Türkiye’ye yeter ki biz hükmedelim gerekirse yoksul olsun, gerekirse geri kalsın, zayıflasın diyorlar. Yeter ki biz kazanalım millet kaybetsin, ülke kaybetsin diyorlar. İşte biz buna izin vermeyeceğiz. Ve çok daha önemli yatırımları inşallah gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Türkiye kazanacak, kazanmaya devam edecek. Onlar da kaybetmeye devam edecek. Milletin iradesi inşallah muzaffer olmaya devam edecektir. Türkiye hep birlikte büyüyecek. 81 vilayetiyle büyüyecek. Belli zümreler, çevreler, elitler, zenginler değil bu ülkede artık 76 milyon topyekün kazanacak. Türkiye’yi hep birlikte kardeşlik içinde büyüttük. Şehirlerimiz, bölgelerimiz, insanlarımız arasında ayrım yapmadık. Etnik kökenler, inançlar, değerler, yaşam tarzları üzerinden bir ayrıma prim vermedik. Edirne’den, tüm Trakya bölgemizden rica ediyorum iftiralara, ithamlara kulak asmayın. Niyet okuyucuların kara propagandalarına kulak asmayın, ayrıma prim vermeyin" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında İstanbul’da hiç kimsenin yaşam tarzına ne dokunduklarını ne dokundurttuklarını ifade eden Erdoğan, "Bunlara asla izin vermedik. 11 yıl boyunca hükümette yasaklayan, kısıtlayan, sınırlandıran değil, bilhakis özgürlükleri genişleten, hakları daha ileri seviyelere taşıyan, yaşam tarzlarını garanti altına alan, bir çizgiyi biz izledik. Hiç kimsenin yaşam tarzına karışmayız, karışılmasına da izin vermeyiz. Herkes birbirine saygı içinde, hoşgörü içinde, birbirinin sınırlarını ihlal etmeden, bu topraklar üzerinde yaşayacak. Demokrasiyle milli iradeyle, en önemlisi de kardeşçe yürümeye, kardeşçe büyümeye devam edeceğiz. Özgürlük, bir başkasının özgürlük sınırına kadardır. Öyle, istediğim gibi, istediğim şekilde, istediğim yere kadar özgürlük olmaz. Bir başkasının özgürlük sınırına kadar özgürlüğünüzü kullanabilirsiniz. Eğer o özgürlük sınırına müdahale edersiniz işte bu müdahale etmektir. Buna müsaade edemeyiz" dedi.
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Edirne merkezde ardından Uzunköprü ve Keşan’da açılışlar yapıyoruz. Bugün merkezde 142 milyon liralık yatırımı hizmete alıyoruz. Yani 142 trilyon. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Meriç, ergene ilerim kanlını tamamladı. 30 trilyon liralık bir yatırımla Edirneli çiftçimiz çok önemli bir hizmete kavuşuyor. Milli Eğitim Bakanlığımız yeni 36 derslik ve 1 kapalı spor salonunu Edirne’ye kazandırdı. Toplu Konut İdaremiz bin 702 konutu ve sosyal tesislerini bitirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığımız 8 spor tesisini tamamladı. İl Özel İdare 2 sulama projesini Edirne’ye kazandırdı. Uzunköprü ve Keşan’da toplu açılışını yapacağımız hizmetlerle 1 gün içinde Edirne’ye toplamda 209 milyon liralık eser kazandırmış olacağız. Edirne’ye 11 yıl içinde yaklaşık 5 buçuk milyar liralık yatırım kazandırdık. Trakya Üniversitesi’nde şimdi Roman dili bölümünü açıyoruz. Burada isteyen sadece Türkiye içinden değil, Türkiye dışından da gelip burada Roman dilini okuma imkanı bulacak. Biz buyuz. Rahatız, herhangi bir korkumuz yok. Edirne için hizmet etmeye, Edirne’ye eserler, hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz. Sağlıkta aynı şekilde istediğin hastaneye gidebiliyor musun? İstediğin eczaneden ilacını alabiliyor musun? Niye geçmişte bunlar yoktu. CHP zihniyeti bunları niye yapmadı. CHP’nin genel müdürü olduğu zamanlar ilaç bulamıyorduk ilaç. Ama şu anda böyle bir sıkıntı söz konusu değil. Niye? Bizim bu millete aşkımız var. Ne denik? Yoksullukla mücadele edeceğiz, yasaklarla mücadele edeceğiz, bunu yanında yoksullukla mücadele edeceğiz dedik. İşte bu mücadelede hamdolsun çok büyük neticeler aldık. Adalet, emniyet, ulaşımda adımlarımızı atıyoruz. İnşallah çok daha iyi bir konuma geleceğiz".
Üniversitelerde defalarca af ilan ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Ama bu aflarda yolsuzluklar vardı. Şu anda sınırsız bir af diye bir şey tanımıyoruz. Çünkü sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdiler. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Bitiremeyen kusura bakmasın. Artık diyor ki ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim. Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir. 7 yıl, 8 yıl, 9 yıl, 10 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu? Bütün bu adımlarla birlikte bizler şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrencilik bir hedefe kilitlenmektir. Öğrenci terör alanına üniversiteyi çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Bu ülkede bu millet kendi vergisiyle, parasıyla, her şeyiyle seni okutuyor, yetiştiriyor. Sen ise okumaya değil tam aksine bir alanı provoke etmeyi düşünüyorsun. Onun için de artık hedef koyuyoruz. Şimdi onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl. bitirdin bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle. Ve bir çok eylemlere bir çok terör eylemlerine karışmış olanlar ne yazık ki bu tür haklardan istifade etmek suretiyle okullarımızı çok berbat duruma getirdiler. Artık bunlara fırsat vermeyiz. İstiyoruz ki bu ülkenin gençliği gerçekten bilgisayarına kilitlensin. Kitabına kilitlensin ve diğer ülkelerle yarış eder hale gelsin. Bunu başarmamız lazım. Bu adımları atarken harç dediler harcı kaldırdık. Üniversitelerde şu an harç alınmıyor. Harcın kalkmasını isteyen o malum çevreler hala terör estiriyorlar. Üniversitelerde harç alınmıyor böyle bir şey yok. Devletin üniversitelerinde harç alınmıyor. Hangi üniversitelerde alınıyorsa bize söyleyin biz gereğini yaparız, böyle bir şey yok. Hiçbir üniversitede harç alınmıyor" şeklinde konuştu.
Erdoğan, "Bugün açılışını yaptıkları tüm eserlerin ve yatırımların Edirne’mize, Edirnelilere hayırlı olmasını diliyorum ve yollarıyla, alt yapısıyla, üst yapısıyla farklı bir Edirne istiyoruz. 5 katrilyonu aşkın yatırımlarıyla artık farklı bir Türkiye var. Ve bu adımları atmaya devam edeceğiz. İnşallah çok daha farklı çok daha güzel Türkiye. Bunun özlemi içindeyiz. Emeği geçen tüm bakan arkadaşlarıma Bakanlıklarımıza, mimarından mühendisine kadar herkese teşekkür ediyorum. 30 Mart’a 3 buçuk ay var. İnşallah kısa adıyla TRAGEV olan Trakya Gelişim Projesi ile tüm Trakya’ya 10 katrilyon ayırıyoruz. sadece 3,2 katrilyon Ergeneye Havzası’na. Alt yapı, üst yapı bütünüyle inşallah Trakyamızı çok farklı, çok güzel hale getireceğiz. Bu konuda inşallah sizlerle ele ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Edirne’mizi de çok daha güzelleştireceğiz" diye sözlerine son verdi.
(İHA)