BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  DÜNYA

Adana sokaklarını gezen Bakan

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aday tanıtım toplantısı için geldiği memleketi Adana’da adeta çocukluğuna geri döndü. Beraberindeki mill...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aday tanıtım toplantısı için geldiği memleketi Adana’da adeta çocukluğuna geri döndü. Beraberindeki milletvekilleri, parti yöneticileri ve protokol üyeleri ile parti binasından adliye sarayına kadar yaya yürüyen Bakan Çelik, aday tanıtım toplantısına makam arabası yerine bir dolmuşla gitti.
Bugün öğle saatlerinde havayolu ile Adana’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, havalimanından parti il binasına geçti. Merkez Yüreğir ilçesindeki Serinevler Spor salonunda yapılacak aday tanıtım toplantısına katılacak olan Bakan Çelik, beraberinde Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, milletvekilleri ve parti yöneticileri il binasından çıkarak yaya olarak Adana sokaklarını arşınladı. Kasım Gülek köprüsünü yürüyerek geçen Bakan Çelik, yol boyunca vatandaşlarla tokalaşarak, esnafla sohbet ederek sular istikametinden Atatürk Parkı’na geldi. Burada çocuklarla güvercinlere yem attı. Bir kız çocuğunun "Abi bunun bacağı kırılmış" demesi üzerine "Onun problemi bacağında değil kafasında" diyerek yanındakilere "Hemen veterinere götürün" diye talimat verdi.
Daha sonra Atatürk anıtı önünde kaykayla gösteri yapan gençlerin yanına gelen Bakan Çelik, bir süre gençleri izledikten sonra kendisi de kaykay denemesi yaptı. Yol üzerinde simitçi ile sohbet eden Bakan Çelik, simitçinin "İstahbul simidi" demesi üzerine "Burası Adana. istanbul simidi almam" diye espiri yaptı.Bir kestaneciye karanfil hediye ederek bir kilo kestane alan Çelik, aldığı kestaneleri gazetecilere hediyle etti.
Bir seyyar satıcıdan 20 TL’ye tespih satın alan Bakan Çelik,adliye sarayı yanında da temizlik görevlileri ile sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.Bakan Çelik, makam arabası yerine beraberindeki milletvekilleri, Vali Coş ve Abdullah Torun ile bir dolmuşa binerek Serinevler spor salonuna gitti. Makam arabası yerine dolmuşa binen Çelik’in aracın peşinden koşan korumaları da ilginç görüntüler oluştu.
(İHA)