BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  DÜNYA

Sarıgül adaylığını açıkladı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını açıkladı. Sarıgül Zeytinburnu’nda düzenlediği mit...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını açıkladı. Sarıgül Zeytinburnu’nda düzenlediği mitingde, "İstanbullu yurttaşlarımın yüzde 100’ünü kucaklamak için yurttaşlarımız izni ile, Allahımın izni ile perşembe günü 13.00’te CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayım" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zeytinburnu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. İstasyon meydanında düzenlediği mitingde vatandaşlara seslenen Sarıgül, “Bugün İstanbul için bir dönüm noktası, yeni bir başlangıçtır Biz büyük bir heyecanla İstanbul’un sorunlarını siyasi parti farkı gözetmeden bir bir çözmeye geliyoruz. İstanbul’da sorun değil çözümü siz üreteceksiniz. Çabamız, heyecanımız, bireysel değil toplumsaldır. Bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Sorunlara çare bulacak meydan bu meydan. Bu meydan dipten gelen bir dalgadır. Bunu kimse durduramaz. Bize yol gösteren ilkelerimiz, çalışmak çok çalışmaktır. Hoşgörüden uzlaşmadan, sadakatten ayrılmadan birbirimize sarılacağız" dedi.
İstanbul’da yeni bir döneme imza atmanın zamanının geldiğini söyleyen Sarıgül, “Bu mücadelemizde heyecanlı ve de coşkulu olacağız. Aynı zamanda çok serin kanlı ve ağır başlı olacağız. Ama unutmayın kararlı olacağız, verimli olacağız, uyumlu olacağız. Harika bir takım olacağız. Her zaman güçlü olacağız, cesur olacağız, İstanbul’u birlikte yeni baştan oluşturacağız” diye konuştu
Mitingde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş aleyhindeki sloganlara izin vermeyen Sarıgül, “Bizim toplantılarımızda hiçbir aday hakkında aleyhte tezahürat diye bir şey yaptıramam. Bu meydanda sadece ve sadece yapacaklarımızı konuşacağız. Diğer siyasi parti adaylarını ağzımıza dahi almayacağız” ifadelerini kullandı.
Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını şu sözlerle açıkladı:
“İstanbul’da kutuplaşmayı, gerginliği bitireceğiz, artık İstanbul’da yüzde 10 değil yüzde 50 değil inşallah bütün İstanbulluları inşallah yüzde 100’ü kucaklayacağız. Şimdi yeteneklerimizi birleştirme zamanı, şimdi İstanbul için yola çıkma zamanı. İstanbul için yola çıkmanın zamanı geldi mi. Burada konuşan ses Sarıgül’ün sesi değil, bu ses Zeytinburnu’nda enerji alan, bu ses İsmet İnönülerin, Bülent Ecevitlerin, Mustafa Kemal Atatürklerin sesi. İstanbul’u A’dan Z’ye dolaştım. Bugün Zeytinburnu’ndayım. 1987 yılında ön seçimle Zeytinburnu’ndan milletvekili olmayı Allah’ım kısmet etti. Şimdi o günlerin bereketiyle İstanbul yurttaşlarımın yüzde 100’ünü kucaklamak için yurttaşlarımız izni ile Allah’ımın izni ile Perşembe günü 13.00’da İstanbul Büyükşehir Başkanı adayıyım. İstanbul’un tamamını kucaklaşacağım”
Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın Trakya temaslarına da değinen Sarıgül, “Trakya’ya gidiyorlar İstanbul’u konuşuyorlar. Ankara’da İstanbul’u konuşuyorlar. Neden İstanbul’u konuşuyorlar biliyor musunuz? Korkmaya başladılar” diye konuştu.
İstanbul’da şimdiye kadar yapılan hizmetlere teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Sarıgül, “20 yıldır yaptıklarına teşekkür ederiz ama 20 yıldır giydiğin paltoyu değiştireceksiniz. Onların İstanbul’da yaptıklarına çok teşekkür ederim. İnşallah biz daha iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.
Sarıgül gençlere de seslenerek, “Gençler sosyal medyayı iyi kullanın. Onlar sosyal medyada 7 bin kişi tutmuşlar. Onların görevi bizi aleyhimizde negatif kampanyalar yapmakmış. Ama unutmayın o 7 bin kişi birbirine menfaat bağı ile bağlı, biz birbirimize merhamet bağı ile bağlıyız” şeklinde konuştu.
Mustafa Sarıgül, İstanbul’da bilim adamları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışacaklarını da belirterek şunları söyledi;
“Çılgın projelerin değil, toplumun kabul ettiği akıllı projelerin zamanı geliyor. Artık kentte ‘benim doğrularım’ dönemi bitiyor, artık İstanbul’un Ankara’da yönetilme dönemi bitiyor. Artık İstanbul’da Ahmet’in talimatı değil İstanbul’da halkın ve Hakk’ın gücü hakim olacak. Doğanın, bilimin, hukukun arzu etmediği hiçbir işi bana kimse yaptıramaz. Özlenen mutlu, heyecanlı İstanbul’u inşallah beraber yöneteceğiz. Geçen gün İstanbul belediyesinin önünde bağırıyorlarmış ‘Muhtar Sarıgül’ diye. O bağıranları belediye başkanımızın susturmasını beklerdim. Oradaki bir siyasi desin ki ‘rakiplerin aleyhinde konuşmayın’ Buradan cevap vermek isterim. Kampanya süresince beni aşağıya çekemeyecekler. Ben siyasetin kalitesini, güzelliğini sizlerle paylaşacağım. ‘Muhtar Sarıgül’ dediler. Muhtarlarım benim başımın tacıdır. Muhtarlar olmadan demokrasi olmaz. İstanbul’u mutlaka muhtarlarımla birlikte yöneteceğim. Allah izin verirse İstanbul’un başkanı ben olacağım ama benim başkanım muhtarlarımız olacak. İstanbul belediyesinde görev yapan binlerce arkadaşıma sesleniyorum. Hiçbir yurttaşımın, çalışan kardeşimin düşüncesinden dolayı aşı ile işi ile oynamayı Allahım bana kısmet etmesin. Bana gelen yurttaşlarıma hangi ırktansın, hangi mezheptensin, hangi partiye oy verdin diye sormam, sana nasıl yardımcı olurum diye sorarım”
Mustafa Sarıgül, zamanı gelmiş bir fikirden daha güçlü bir şeyin olmadığının altını çizerek, “
Zamanı gelmiş bir fikre kimse karşı koyamaz. İstanbul için de yeni fikirleri yeni yüzleri, yeni bir iktidarın zamanı gelmiştir, bunu kimse inkar edemez. Artık CHP İstanbul’da iktidar olmak için hazırdır. Zamanı geldi. ‘İstanbul’da 60 yıldır CHP iktidara gelemiyor’ diyenlere diyoruz ki sabırlı olun 30 Mart akşamı sizlerle birlikte Allah’ım izin verirse saat 20.30’da Taksim Meydanında olacağım”
Mustafa Sarıgül’ün konuşması sık sık “Çare Sarıgül” sloganlarıyla kesildi. Sarıgül, ezan okunurken konuşmasına ara vererek ezanın bitmesini bekledi.
(İHA)