BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Birinci çıkaran dopingli okul hangisi?

Bir özel okul... Üniversite sınavındaki başarısı ile ünlü. İddiaya göre başarısız öğrencileri yıldırma taktiği ile eliyor. Peki bu okul hangisi?

Abone ol

İNTERNET HABER - Hürriyet Gazetesi'nin yazarının kaleme aldığı bir yazı eğitim camiasında olay oldu.

'Çocuğunuzu okuldan alın" başlığını atan Hürriyet yazarı Sefer Levent, özel bir okulun dopingli olduğunu iddia etti.

Söz konusu yazıdaki iddiaya göre sınavlarda birinci çıkaran bu okul, "başarılı bulmadığı öğrencileri okuldan ayrılmaya zorluyor."

HERKESİN KONUŞTUĞU İDDİA

İşte eğitim camiasında konuşulan o yazıdaki iddialar;


O OKUL BİLFEN
İDDİASI


Hürriyet yazarının iddialarına konu
olan okul büyük merak konusu oldu.
Eğitim camiası içinde yer alan ünlü
reklamcı Ali Atıf Bir, Hürriyet
yazarının yazısı üzerine söz konusu
okulun BİLFEN olduğunu iddia etti.

Twitterdan iddiasını dillendiren Bir,
şunları yazdı;

*Hürriyet'te "başarısız çocukları(!)" baskıyla uzaklaştıran okul BİLFEN. MEB ceza vermeli sahibi hakkında da suç duyurusunda bulunmalı..

*BILFEN'in faşizan uygulamasını daha önce yazmıştım. Umarım bu kez birileri birşey yapar. İnsanlık dışı bir uygulama..

*bunlar savunma mekanizması Bilfen tribünlere oynamak için öğrenci doğruyor.

BİLFEN AÇIKLAMA YAPMADI

Ünlü okulla ilgili iddia 'nin manşetine de taşınırken, BİLFEN'den skandal iddialara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.


"
(...) Tam ismini neden vermediğimi daha sonra anlayacağız bir çift de çocukları ile ilgili büyük bir kararsızlık yaşıyor. İlkokul sonrası devlet okuluna devam mı, yoksa özel okul mu? Sonuçta elden avuçtan kısıp belki biraz daha çalışıp, hatta borçlanıp özel okulda karar kılıyorlar.

BAŞARISIYLA NAM SALMIŞ BİR OKUL

Tercihleri biraz pahalı da olsa üniversite sınavlarında başarısıyla nam salmış bir özel okul oluyor. Okul başlıyor. İlk yıl çocukları orta halli bir başarı sergiliyor. Dersleri ne çok iyi ne çok kötü. İkinci yılın ortalarına doğru işler değişiyor. Öğrencinin not performansı düşüyor. Evde çalışmasına rağmen sınavlardan aldığı notlar aileyi telaşlandırıyor.

ÇOCUĞUNUZU ALIN ÇÜNKÜ ORTALAMAMIZI DÜŞÜRÜYOR

Soluğu okulda alan anne babanın karşısına müdür yardımcısı çıkıyor. Öğrencilere kaliteli eğitim verdiklerini, amaçlarının üniversite sınavlarına hazırlık olduğunu söylüyor. Bu öğrencinin notlarının düştüğünü ve üniversite sınavında başarısız olacağını iddia eden müdür yardımcısı aynen şunları söylüyor:

-“Öğrenci başarısız. Ben öğretmenleriyle de konuştum. Çok gelecek görmüyorlar. Size tavsiyem öğrenciyi bu okuldan alın. Ben benzer durumdaki velilerle de görüşeceğim. Notları düşük, üniversitede başarısız olacağını düşündüğümüz öğrencileri okuldan almalarını tavsiye ediyoruz. Bu okulun üniversite sınavlarında geçmişte bir başarı ortalaması var. Bu ortalamanın düşmesine müsaade edemeyiz.”

BAŞARISIZI GÖNDER

Anne-baba şaşkına dönüyor. Okulu tercih etmelerinin asıl nedeninin zaten bu başarılı ortalama olduğunu belirterek, “Peki niye bu öğrencilerin başarılı olması için ekstra çaba göstermiyorsunuz? Belki öğretme yönteminiz bu çocuklara uygun değil. Niye onları kazanmaya çalışmıyorsunuz” diye soruyorlar.
Müdür yardımcısı okulun başarasını kanıtlamış bir kurum olduğunu problemin kendilerinden değil öğrencilerden kaynaklandığını söylüyor. Baba dayanamayıp soruyor:
“Peki çocuğu okuldan almazsak ne yapacaksınız?”
Müdür yardımcısı, “Bu öğrencilerle artık zaman kaybedemeyiz. Siz kendinize uygun bir okul eminim bulursunuz” yanıtını veriyor.

DİRETENE AYRICALIKLI EĞİTİM

Okuldan büyük bir moral bozukluğu ile ayrılan anne-baba çevreleriyle konuştuklarında bazı velilerin benzer durumla karşılaştığını öğreniyorlar. Okul yönetiminin geçmiş yıllarda okuldan ayrılmamakta direnen öğrencileri benzer sınıflarda topladıklarını ve ‘ayrıcalıklı’ eğitim gördüklerini dinliyorlar.

BAŞARILIYI TRANSFER ET

O okul ise yazın gerçekleştirdiği seviye tespit sınavı sonucuna göre giden öğrencinin yerine muhtemelen yeni bir öğrenci aldı bile. Devlet okullarında okuyan başarılı öğrencilerin velilerine yazları özel davet gönderen bu tür okullar yüzde 60-70’e varan cazibeli burslarla başarılı öğrencileri sınava bir iki yıl kala bünyelerine katıyorlar. Sınava zaten hazır durumdaki öğrencinin yüksek performansı ise yetiştikleri devlet okullarının değil işte bu okulların başarısı hanelerine yazıyor.

DOPİNG YAPIYORLAR

Bence bu okulun yaptığının son dönemde kamuoyunun gündemindeki atletlerin, güreşçilerin yaptığı dopingten bir farkı yok. Sınava kısa bir süre kala, başarısızları eleyip bünyeye dışarıdan başarılıları takviye edip kelimenin tam anlamıyla doping yapıyorlar.

(Yazının tamamı için )

ALİ ATIF BİR'İN ATTIĞI TWİTLER

screen-shot-2013-08-15-at-1.40.20-pm.png