BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kutlamalara katliam engeli

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, AK Parti’nin 12. kuruluş yıldönümü kutlamalarını, Mısır’daki katliamdan dolayı iptal etti. <br/>Konuyla il...

Abone ol

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, AK Parti’nin 12. kuruluş yıldönümü kutlamalarını, Mısır’daki katliamdan dolayı iptal etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, “Maalesef Mısır’da yaşanan katliamdan dolayı kutlamaları iptal ettik. Kutlamalar yerine kuruluşumuzu basın toplantısı ile kutluyoruz” dedi.
AK Pati İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına; AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Dr. Abdülkerim Gök, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, il yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri katıldı.
AK Parti’nin 12. kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün akşam 20.30’da bir kutlama gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Eğilmez, “Maalesef Mısır’da yaşanan katliamdan dolayı biz kutlamaları iptal ettik. Kutlamalar yerine kuruluşumuzu basın toplantısı ile kutluyoruz. Mısır’da sabaha karşı başlayan ve hala devam eden katliamı kınıyor ve lanetliyoruz. Vefat eden kardeşlerimize rahmet diliyor, Müslüman kardeşlerimize yapılan bu zulmün sona ermesini Allah’tan diliyorum” diye konuştu.
“Devrim niteliğinde hizmetlerin küçük bir kısmını anlatacağız” diyen Eğilmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tam 12 yıl önce bugün AK Parti kuruldu. AK Parti’nin kuruluşunda Genel Başkanımız, Liderimiz Erdoğan tarihi sözünde; ‘bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. O günden bugüne gerçekten de hiçbir şey eskisi gibi olmuyor ve olmayacak. AK Parti ile beraber Türkiye devrim niteliğinde hizmetler gördü. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, sporda, sanatta, her alanda Türkiye önemli mesafeler aldı. Sağlıkta devrimler yapıldı. İlaç ve muayenelerde halk kuyruklarda beklerken, AK Parti iktidarı ile dünyada yapılmayan bir devrim yapıldı. Bütün hastalar bugün bütün hastanelerde tedavi edilmeye başlandı. Bir örnek vereyim. Dün ilimizde acil bir hastamızı 2 saat içerisinde ambulans uçakla Ankara’ya gönderdik. Eğitimdeki aynı şekilde devrim oldu. İlimizi örneklersek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde günümüze kadar yapılan derslik sayısından daha fazla AK Parti iktidarında yapıldı. Bu yıl içerisinde yapılan ve yapılacak olan derslik sayısı yine Cumhuriyet tarihinde yapılanlardan daha fazla. Ülkemizde iktidarımızdan önce üniversite sayısı 70 idi, AK Parti iktidarı ile bu sayı 170 oldu. Bugün 81 ilimizin 81’inde de devlet üniversitesi kuruldu. Bunun yanında birçok özel üniversite kuruldu. Katsayı zulmü bizim AK Parti iktidarımız döneminde kalktı. Meslek liseleri alanında önemli adımlar atıldı. Meslek liseleri derken sadece imam hatip değil tüm meslek liselerinin önü açıldı."
"Ulaşımda çağ atladık. Duble yollar, otobanlarla çağ atladık" diyerek açıklamalarına devam eden Eğilmez, "İktidarımıza kadar duble yol miktarı 4 bin kilometre iken bizim iktidarımız döneminde 20 kilometre duble yola ulaştık. İlimizde baktığımızda AK Parti iktidarından önce sadece ve sadece 15 kilometre duble yol vardı. AK Parti iktidarı ile bu rakam yaklaşık 600 kilometre oldu. Hava yolu daha önce lüks iken, AK Parti iktidarı ile birlikte hava yolu Başbakanımızın deyimi ile halkın yolu olmuştur. Her ile havaalanı yapılıyor. Bölgemizde Şırnak, Hakkari, Iğdır’a havaalanı yapılmıştır. Spor alanında büyük devrimler oldu. Yunanistan’da yapılması planlanan Akdeniz Oyunları Türkiye’de yapılmıştır. U-20 Dünya kupasına ev sahipliği yaptık. Daha önce adliyeler yapılırken AK Parti iktidarı ile adalet sarayları inşa edilmeye başlandı. İstanbul Adalet Sarayı Avrupa’nın en büyük adalet sarayıdır. Atalarımız ‘Adalet Mülkün Temelidir’ demişler ama yıllarca ülkemizde adliyeler çalışılamayacak vaziyete sokulmuş. Hükümetimizle birlikte hakim ve savcı açığı kapatılarak adaleti tesisin önü açılmıştır. Yargıtay’da dosyalar 2 yılda onaylanırken, AK Parti iktidarı ile bu süre kademeli olarak 6 aya indirildi. 2010 yılında yapılan referandumla Yargıtay’a çok sayıda tetkik hakiminin alımı olmuştu. Ülkenin faize giden parası yaklaşık 700 milyar dolar idi. Bugün Türkiye’nin 700 milyar doları halkın hizmetine gidiyor. Özelikle o dönemde muhalefet partileri liradan 6 sıfır atılamayacağını söylüyorlardı. Yine iktidarımız Türkiye’yi bol sıfırlardan kurtardı. Bunlar liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve halkımızın sayesinde gerçekleşti. Halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Halk liderleri Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman sahip çıktılar. Büyük Türkiye’nin oluşmasını sağladılar. AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar tüm kademelerinde görev almış ağabeylerimize ve kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Davaya omuz vermiş herkese teşekkür ediyoruz. Daha nice 12 yıllara hep birlikte ulaşırız. Allah’tan duamız bu hareket 2023’lere 2071’lere kavuşur. Ülkemiz, bugün bölgemizde yaşanan birçok sıkıntıya rağmen lider ülke konumunda olmaya devam eder. 12. kuruluş yıldönümümüz hayırlara vesile olsun. Günümüz hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.