BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Böcek, organize bir iş’’

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakan, TMMOB binasında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili “Bu işin organize bir iş olduğunu söy...

Abone ol

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakan, TMMOB binasında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili “Bu işin organize bir iş olduğunu söylemek mümkün. Yani bir ekip tarafından bilinçli olarak yapılmış” dedi.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi dün TMMOB binasında bulunan dileme cihazı ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan olayın savcılığa intikal ettiğini belirterek, bant çözümlerinin uzman kişiler tarafından yapıldığını kaydetti. Hakkan, “Bu işin organize bir iş olduğunu söylemek mümkün. Yani bir ekip tarafından bilinçli olarak yapılmış” ifadesini kullandı. Hakan, ses kayıtlarında isimlerin bulunduğunu söyledi.

"ORGANİZE BİR İŞ’’
Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise, olayın organize bir olay olduğunu belirterek, amatör bir grup tarafından yapıldığını iddia etti. Candan, “Kaydın bir bölümünde kendi sesleri de kaydedilmiş, açık bırakılmış. Tamamen profesyonel bir ekip diyemeyiz veya bilinçli bir şekilde bırakılmış olabilir. 4 saatlik bir kayıt var. Teknik birimimiz bunun çözümlemelerini yaptı. Kayıtlarını aldı, DVD’de kaydetti. Bugün hem DVD’yi hem aleti hem de tutanaklı suç duyurusu savcıya iletildi” şeklinde konuştu.

BASIN TOPLANTISI VESİLESİYLE BİNAYA GİRMİŞLER
Ses kaydedicisini koyanların basın toplantı vesilesiyle TMMOB binasına girdiklerini altını çizen Candan, “Görüntülerimizi çekmişler, videoya almışlar, hatta kameralar burada çok fazla denildiğinde ‘Sakın bizim kamera olmasın’ gibi konuşmalar var. Bizim fotoğraflarımızı çekmişler, whatsapp programı ile bir yere göndermişler. Derinden gelen telefon görüşmeleri var. Ama dinlediğimizde gördük ki, buraya birkaç kere gelmişler” diye konuştu.

"İLK DEĞİL’’
Ses kayıtlarının ilk olmadığını ifade eden Candan, “Bunun ilk olduğunu düşünmüyoruz. Konuşmalarından yine bir tane olduğunu düşünmüyoruz. Biz başka malzemelerinde olduğunu düşünüyoruz. Hatta görüntülü kayıtların çekildiğinden bahsediyor. Burada sanki hiç tanınmamış, bilinmeyen insanlar varmış gibi, ‘Fotoğrafları gönderiyorum, tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz’” şeklirde konuştu.
Ses kaydı yapanların çoğunlukla Başkent Dayanışması toplantısını izlediklerini kaydeden Candan, organize bir iş olduğununu öne sürdü. Bir başkomiserin duyum alarak TMMOB binasına geldiğini aktaran Candan, durumu anlattıklarını, DVD kaydı ile avukatın suç duyurusunda bulunduklarını anlattığını belirtti.
"Bomba tehdidi alıyor musunuz?" sorusuna ise Candan, “Günümüzün araçları ve argümanları değişmiştir. O gün bombalıyorlarsa, bugün böcekliyorlar” karşılığını verdi.
Candan 6 kişinin isimlerinin belli olduğuna yönelik olarak ise, “Organize oldukları ve birinden emir aldıkları belli. Sürekli onunla görüşüyorlar, talimat alıyorlar, onunla yapılan telefon görüşmeleri var” ifadelerini kullandı.
(İHA)