BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,89
ALTIN 2.440,85
HABER /  DÜNYA

Gürsel Tekin’den Küresel oyuncak’’ benzetmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu’nu ziyaret etti. Tekin, görüşme sonrası “Daha dün küresel ...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu’nu ziyaret etti. Tekin, görüşme sonrası “Daha dün küresel oyuncuyuz diyenler, Türkiye’yi Ortadoğu’da küresel oyuncak haline getirdi” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Gürsel Tekin, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu’nu ziyaret etti. RTÜK’ün CHP konseyinden Ali Öztunç, Süleyman Demirkan ve MHP konseyinden Esat Çıplak ile görüşmelerde bulunan Tekin çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyareti hakkındaki soruları cevaplayan Tekin, “Genel başkanımızın ne kadar kararlı olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu kararlılık çerçevesinde elbette gidilecektir. Dışişlerinin uyarıları dikkate alınacaktır” diye konuştu. Irak ziyaretinin CHP tarafından organize edilmediğini ifade eden Tekin, CHP’nin sadece davetli olduğunu söyledi. Ziyaretlerin Irak ile sınırlı olmadığını kaydeden Tekin, birçok ülkeye seyahatlerinin olacağının sinyalini verdi. Tekin, “Ne yazık ki on yıllık yanlış dış politikanın getirmiş olduğu sorunları yaşıyoruz. Daha dün küresel oyuncuyuz diyenler, Türkiye’yi Ortadoğu’da küresel oyuncak haline getirdi. Genel Başkanımız dış politikadaki sorunların Türkiye lehine dönüşmesi için çaba sarfedecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ODASINDA DANS EDEN KIZLAR
Bir basın mensubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun odasında dans eden kızların işten çıkarılmasıyla ilgili sorduğu soruya, “Daha ciddi sorunlar var, onlarla ilgili soracaksanız sorun” diyerek cevapsız bırakan Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHPlileri fişleme gibi sanatımız yok” sözlerine çok üzüldüğünü ifade etti. Tekin, “Sayın başbakan ‘biz de dinleniyoruz’ demiş. Doğrusu avukatın düşkünü derdini mübaşire anlatırmış. Sayın Başbakan, o kadar çaresizse o görevleri ve yetkileri bize devretsin. Bir ay içerisinde kimin dinlendiğini, kimin izlendiğini çok net bir şekilde sayın Başbakanın önüne getiririz. Bu vesileyle sayın Başbakan da dinlenmemiş ve izlenmemiş olur” dedi.

’’CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN TAVRINI MERAK EDİYORUZ’’
Dinlemelerle ilgili belgelerin 2 ay önce bir gazetede yayınlandıktan sonra yasak getirilmesine tepki gösteren Tekin, “Biz iktidarın yetkililerinden yalanlama beklerken yasaklama geldi” dedi. Tekin, bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tavrını merak ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı’ndan Devlet Denetleme Kurumu’nu harekete geçirmesi konusunda taleplerinin olacağını belirten Tekin, Başbakanın “evet ben talimat verdim bir soruşturma başlayacak” demesini beklediğini ancak başbakandan magazinsel bir cevap aldığını iddia etti. Tekin, “Bundan sonra CHPlilerin ya da CHP dışından herhangi iktidara muhalif olacak insanların başına bir şey gelirse sorumlusu başbakandır” dedi. CHP’nin sahipsiz bir parti olmadığını vurgulayan Tekin, başbakandan cevap aldıklarını bundan sonra Cumhurbaşkanından cevap beklediklerini belirtti.
(İHA)