BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İlk Türk fantastik romanı yeniden raflarda

Türkiye'de fantastik roman denilince akla gelen isimlerden biri olan Barış Müstecaplıoğlu'nun Perg Efsaneleri serisi, İthaki etiketiyle yeniden raflarda.

Abone ol

Son yıllarda fantastik edebiyatta daha fazla ilgi gösterilmesiyle, Türk yazarların bu türde verdiği eser sayısı da günden güne artıyor. Barış Müstecaplıoğlu imzalı Perg Efsaneleri serisi de bu eserler arasında önemli bir yere sahip.

İLK TÜRK FANTASTİK ROMANI

Perg Efsaneleri, bir Türk yazar tarafından kaleme alınan ilk fantastik roman olma özelliği taşıyor. Uzun zamandır baskısı bulunmayan ve fantastik edebiyat severler tarafından merakla beklenen seri; İthaki Yayınları tarafından tekrar okuyucu ile buluşturuluyor.

başliksiz-1.20130815164547.jpgSerinin ilk kitabı Korkak ve Canavar; 20. yüzyıl fantastik roman geleneğini Türk fantezi öğeleriyle birleştiriliyor. Seri; Bulgarca, Sırpça ve Çinceye çevrilmiştir.

DÖRT KİTAPLIK SERİ ÖNYARGILARLA MÜCADELE EDİYOR

Dört kitaptan oluşan Perg Efsaneleri serisinde iyi ya da kötü olma bakımından farklı ırklar ve inançlar arasında üstünlük olmadığı işlenir. Ortada bir savaş olmasının iki taraftan birinin tamamen suçlu olmasını gerektirmediği, her iki tarafta da iyi ve kötü kişilerin bulunabileceği olaylarla desteklenir. Farklı olana önyargılı davranmamak gerektiği, kitapların en belirgin temasıdır. Tepedekilerin kararlarının sıradan insanların hayatlarını nasıl etkilediği öyküde güçlü bir arka fon oluşturulur.

Korkak ve Canavar’ın ardından yayınlanacak Merderan’ın Sırrı, Bataklık Ülke, Tanrıların Alfabesi ise Perg Efsaneleri serisinin diğer kitapları.

MÜSTECAPLIOĞLU ŞANGAY EDEBİYAT FESTİVALİNE DAVET EDİLDİ

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) kurucuları arasında yer alan Barış Müstecaplıoğlu, Şanghay Edebiyat Festivali’ne davet edilen ilk Türk yazardır. Yazarın çeşitli öykü ve romanları bugüne kadar İngilizce, Lehçe, Romence, Bulgarca, Çince, Arapça dillerine çevrildi.