BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Biri artık buna dur desin!

Ülkemizde büyük bir sorun olan kadına yönelik şiddet her geçen gün çığ gibi büyüyor...

Abone ol

Sıkça duyduğumuz kadına şiddet haberlerine Türkiye'nin bazı illerinden bugün yenileri eklendi.

ANKARA

Ankara’da bir kişi boşanma davası açtığı eşini öldürdü.Keçiören ilçesi Ufuktepe Güze Sokak'taki bir evde meydana gelen olayda, emlakçilik yapan Murat E. bir süre önce boşanma davası açtığı ancak birlikte yaşamaya devam ettikleri öğrenilen eşi İlknur E. ile tartıştı. Yaşanan tartışma sırasında Murat E. üç çocuğunun annesi İlknur E.'yi önce bıçakladı ardından tabancayla vurdu. İlknur E. olay yerinde hayatını kaybederken, saldırının ardından Murat E. polise teslim oldu. İlknur E.'nin cesedi yapılan incelemenin ardından Keçiören Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

BURSA

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, erkek arkadaşı tarafından darp edildiği öne sürülen genç bir kız, yol ortasında yaralı vaziyette bulunup hastaneye kaldırıldı.

İlçede faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan S.K. (21), mesai bitimi bindiği bir araçtan Süleymaniye Mahallesi İstiklal Caddesi İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önündeki boş arazide indi. Bu sırada genç kızın yanına motosikletle gelen erkek arkadaşı S.Ç. (23) ve genç kız arasında tartışma çıktı. Boş arazide genç kızı tekme tokat döverek bayılttığı öne sürülen S.Ç, itfaiye ekiplerinin kendisini gördüğünü fark edince genç kızı baygın şekilde bırakarak arkadaşı E.S. (24) ile olay yerinden motosikletle uzaklaştı.

Kanlar içinde kalan ve yüzünde şişlikler meydana gelen genç kız, ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şahitlerin ifadesinden yola çıkan emniyet ekipleri, kısa sürede S.Ç. ile arkadaşı E.S'yi gözaltına aldı. Sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen S.Ç. ile E.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ALMANYA

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir Türk koca tartıştığı eşinin kafasını keserek 5. kattan aşağıya attı. Olaya şahit olan komşular olanlara inanamadı.

Başkent Berlin’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Orhan S. (32) isimli bir Türk vatandaşı tartıştığı eşi Sema’yı (30) balkona çıkartarak kafasını kesti ve balkondan aşağıya attı. Gelen sesler üzerine camlara çıkan komşular gördükleri manzara karşısında şoka girdi. Komşuların ifadelerine göre Orhan S.’nin eşini bir süre balkonda dövdüğü ve sonrasında 2 bıçakla kafasını kestiği öğrenildi.

Mustafa G. isimli bir komşu İHA’ya yaptığı açıklamada, “Eşim kaldırdı beni ses var diye. Kalktım pencereden baktım ses geliyor. Baktım balkonda duruyor ama yere çömelmiş öyle duruyor.

Bir şeyler yapıyordu ama anlayamadım ne yaptığını. 3-5 dakika geçti geçmedi aşağıya kadının kafasını attı. Bu insanlık değil. Bir insan bunu nasıl yapabilir. Kendisi çok efendiydi. Kendisi ile tanışıyorduk, aklıma gelmezdi böyle bir şey yapacağı” dedi.

6 çocuklu çiftin yüksek sesle tartışmaları ve kavga etmeleri üzerine ise komşuları polise haber verdi. Olaydan hemen sonra eve gelen polis kendisine bir süre direnen Orhan S.’yi tutukladı. Yaşları 1, 2, 5, 10, 11 ve 13 olan ailenin 6 çocuğunun da Çocuk ve Gençlik Hizmetleri tarafından güvenli bir eve yerleştirildiği öğrenildi.

Berlin Polis Sözcüsü Thomas Neuendorf, İHA’ya yaptığı açıklamada kendilerine ulaşan aile içi şiddet ihbarı üzerine eve gittiklerini söyledi. Neuendorf, “Olay yerine gittiğimizde kadının vücudunun parçalarını bulduk. Daireye çıktığımızda ise 32 yaşındaki şüpheliyi tutukladık. 6 çocuk da Gençlik Hizmetleri tarafından koruma altına alındı” dedi. Neuendorf ayrıda soruşturmanın çok yönlü olarak yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan cinayete Orhan S.’nin İran asıllı sevgiliyle olan birlikteliğinin sebep olduğu iddia edildi. Komşuları Orhan S.’nin İran asıllı sevgilisinden 2 çocuğu daha olduğu ve Sema’nın da zaman zaman bu çocuklara baktığını belirttiler.

ADANA'DA KADIN SPORCULAR DARP EDİLDİ

Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi Klasman Grubu’nda deplasmanda İzmit Belediyespor ile karşılaşan Adana İdmanyurdulu futbolcular, rakip takım teknik heyet ve futbolcularının saldırısına maruz kalıp, darp edildiklerini öne sürdü.

Klasman Grubu’nun son maçında Kocaeli deplasmanında İzmit Belediyespor ile Adana İdmanyurdu, Mehmet Ali Kağıtcı Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Grubun kaderini belirleyen maçta ev sahibi takıma beraberlik yeterken, Adana temsilcisine ise gruptan çıkıp, ‘dörtlü final’e kalabilmek için ‘mutlak 3 puan’ parolası ile saha çıktı. Erhan Sönmez’in yönettiği maçta iki takım futbolcuları arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Hafta sonu oynanan karşılaşma ve karşılaşma sonrasında çıkan olaylar ile ilgili olarak bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Basın Merkezi’nde kadın futbolcular ile birlikte ortak bir açıklama yapan Adana İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Taylancı, rakip takım teknik heyet, futbolcu ve yöneticilerinin saldırısına maruz kaldıklarını, bazı futbolcularının da darp edilip, hastanelik olduğunu iddia etti.

SAMSUN

Samsun'da bir koca, karısını seyir halindeki otomobilden aşağı attığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Canik ilçesi Çamalan köyünde meydana gelen olayda, Y.Ö.(29), seyir halindeki otomobilin içinde tartıştığı eşi N.Ö.'yü (24) araçtan aşağı attığı iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı. Yaralanan N.Ö., Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Genç kadın, eşinin kendisini seyir halindeki araçtan aşağı attığını iddia ederken, Y.Ö. ise eşinin araçtan kendisinin atladığını savundu. Canik İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu tamamlanan Y.Ö., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.