BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.388,41
HABER /  GÜNCEL

Birand'ın Kanal D'ye sitemi

28 Şubat belgeselinin dün akşamki konusu Genelkurmay'ın servis ettiği haberlerdi.

Abone ol

Birand'ın sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayınlanan 28 Şubat: Son Darbe belgeselinin dün akşamki konusu andıçtı.

Mehmet Ali Birand, kendisiyle birlikte Cengiz Çandar gibi isimlerin de Genelkurmay'ın gazetecilere servis ettiği "düzmece" belgelerle karalandığını anlattı.

PKK'dan kaçtıktan sonra Türkiye'ye teslim olan Şemdin Sakık'ın ifadesine yapılan eklerle hedef haline gelen Birand o günleri anlatırken, şu an anchormanliğini yaptığı Kanal D'ye de sitem etti.

PKK'DAN PARA ALAN GAZETECİLER

PKK'nın 2 numarasıyken teslim olan Şemdin Sakık'ın Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar'ın PKK'dan para aldıklarını ifade ettiği iddia edilmişti. Birand ve Çandar Hürriyet gazetesinin başlattığı linç kampanyasının sonucunda işsiz kalırken meslek hayatları bitme noktasına gelmişti. Sakık'ın mahkemede medyada çıkan ifadeleri red etmesinden sonra Genelkurmay'ın yaptığı eklemeler ortaya çıkmış ve Çandar ile Birand aklanmıştı.

KİMSE KALMAMIŞTI

Belgeselin dün akşamki bölümünde, yaşadıklarını anlatan Birand, "çevremde kimse kalmamıştı, kendimi yapayalnız buldum. Tüm bunların yalan olduğunu kime nasıl anlatacaktım ki" dedi.

KANAL D'YE SİTEM

Medyanın, Şemdin Sakık'ın ifadesiyle servis edilen haberleri veriş biçimini de sorgulayan Birand, dönemin Hürriyet ve Sabah gazetelerinin attığı manşetlere dikkat çekti. Birand, Şemdin Sakık'ın, değiştirilerek servis edildiği daha sonra anlaşılan ifadesinde yer alan sözleri ilk duyuranın ise Kanal D olduğunu ifade ederek şu anda anchormanliğini yaptığı kanala sitemde bulundu.