BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bir Soma eylemi de Beşiktaş’ta

Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçileri için Beşiktaş’ta yürüyüş düzenlendi. Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, Çırağa...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçileri için Beşiktaş’ta yürüyüş düzenlendi. Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, Çırağan Caddesi’ni trafiğe kapatarak Soma’da yaşanan maden faciasını protesto etti.
Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) öğrencisi yaklaşık 200 kişilik bir grup yaşanan maden kazasını protesto etti. Çırağan caddesi üzerinde yürüyüşe geçen öğrenciler “ Madencinin Işığı Sönmeyecek” yazılı pankart açarak Beşiktaş Çarşı’da bulunan Kartal heykeline kadar yürüdü. Ellerinde madencilerin fotoğrafları ve baretler bulunan grup üyeleri, burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Grup adına bir öğrenci tarafından yapılan açıklamada, “İşçilerin yanındayız ve sorumluların yargılanmalarını talep ediyoruz” denildi.
Yapılan basın açıklamasının ardından maden kazasında ölen işçiler anısına Kartal heykeli önüne karanfiller bırakan grup üyeleri olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)