BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  DÜNYA

Bir şişesi için öyle şeyler yaptı ki...

Eskişehir’de bir şişe içki çalarken güvenlik kameralarına takılan hırsız, polisten kaçarken bisikletten düşerek yaralandı.<br/>Edinilen bilg...

Abone ol

Eskişehir’de bir şişe içki çalarken güvenlik kameralarına takılan hırsız, polisten kaçarken bisikletten düşerek yaralandı.
Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde bisikletiyle Yenibağlar Mahallesi Seylap Caddesi’nde bir Tekel bayiinin önüne gelen M.A. (18), dükkanın çevresinde yaklaşık 5 tur attı. Zanlı daha sonra taşla güvenlik camına vurmaya başladı. Yaklaşık 2 dakika aralıksız cama vuran M.A., daha sonra dükkanın önünden uzaklaştı. 5 dakika sonra tekrar dükkanın önüne gelen şüpheli, yeniden cama vurmaya başladı. Bu denemesinde başarılı olan hırsız, camda delik açmayı başardı. Deliğe doğru vurmaya devam eden M.A., daha sonra elini sokarak camın önünde bulunan paket içindeki içki şişesini dışarıya çekmeye başladı. Zorlayarak şişeyi alıp kaçan şüphelinin peşine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri düştü. Polislerin geldiğini gören M.A., bisikletinin dengesini kaybetmesi sonucu kaza yaptı. Ekipler tarafından yakalanan M.A., Eskişehir Devlet Hastanesine götürüldü. Şüphelin ayağında kırık tespit edildi. Daha sonra Emniyet İl Müdürlüğüne getirilen şüphelinin burada ifadesi alındı. Çaldığı bir şişe içki ise işletme sahibine verildi.
Hırsızlık olayının gerçekleştiği işletme sahibi Kerem Ildaş, meydana gelen olaydan dolayı üzgün oldukları dile getirerek, “Sabah saat 6.30’da komşular aradı. Cam kırılmış diye geldik. Geldiğimizde camın kırılmasına üzüldük. Daha sonra polisler geldi. Olay yeri inceleme ekipleri gelerek çalışma yaptı. Daha sonra güvenlik kameralarını izledik. Polis ekipleri hırsızı yakaladıklarını söyledi ancak yakalanmadan önce kaza yapmış. Ben gördüğümde sağ ayağı sargılıydı, elinde ve yüzünde yaralar vardı. Kamera görüntüleri izlediğimizde hırsızın öncelikle bisikletle dükkanın önüne geldiğini görüyoruz. Ne yaptığını bilmez bir halde duruyordu. Hatta bir ara bisikletten düştü. Adeta bir şişe içkiyi çalmak için hırs yapmış. Hırsız 5 dakika bekledikten sonra elinde taşla camı kırmaya çalışıyor. Dükkanın camı güvenlik camı olarak adlandırılan kırılması zor bir camdı ancak hırsız hırs yapmış. Taşla kırmayı başaramayınca dükkanın önünden ayrılıyor, 5 dakika sonra yeniden geliyor. Camı tekrar kırmaya başlıyor. Camda telik açmayı başarınca da orayı biraz genişletip elini sokuyor. Güvenlik kameralarında içki şişesinin alınması gerçekten çok komik bir sahne. Çıkarıp kaçtıktan sonra bir polis kovalamacası sonucunda kaza yapmış ve bu sayede yakalanmış” diye konuştu.
İçki yasağından dolayı bu tür olayların arttığına dikkat çeken Ildaş, “Bizim vatandaşımız saat 10.00’dan sonra içmeye alıştığı için yasaktan sonra illegal yollar çoğaldı. Denetlenemez içki satışları arttı. Biz duyuyoruz, içki yasağından sonra diğer uyarıcı maddelerin kullanımı arttı. Hırsızlıkların artması bu yüzden olabilir. İçki bulamayan biri hırsızlık yoluna da başvurabilir. Belki de para ile alacak ama bulamayınca saat 10.00’dan sonra hırsızlık yapıyor” dedi.
(İHA)