BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,12
ALTIN 2.471,03
HABER /  GÜNCEL

Bir çocuğun Erdoğan'a ettiğine bak!

Başbakan Erdoğan'ın Mardin mitingi sorası evine davet eden küçük Mehmet Akif, Erdoğan'ı evine götürmek için etmediğini bırakmadı..

Abone ol

Onun adı Mehmet Akif.. Erdoğan'a ulaşmak ve onu anne babasıyla tanıştırmak için neler yapmadı ki.. Önce miting meydanındaki annesini, ardından geniş güvenlik önlemlerini aştı.. Onlarca güvenlik görevlisinin arasından sızıp Erdoğan'ın burnunun dibine kadar sokuldu.. Sonrası ise tam görülmeye değerdi..

Başbakan Erdoğan'ı Mardin mitingi sorası evine davet eden küçük Mehmet Akif'in bu azmi ve Erdoğan'a gözyaşı dökerek "N'olursunuz.. beş dakika.. Lütfen" diye yakarması Türkiye'nin diline düştü..

Yoğun programını aksatmak istemeyen Erdoğan'ın küçük Mehmet Akif'in ısrarları karşısında nasıl çaresiz kaldığı, sonunda bu masum isteğe nasıl boyun eğdiği ise kameralara yansıdı..

Erdoğan'ın kentteki afişlerini görünce, onu evine davet etmeye karar verdiğini, bu isteği için de 3-4 tane döviz hazırladığını belirten Ulutaş, bu dövizleri beğenmeyince vazgeçip çöpe atmış... Sonunda bizzat kendisinin davet etmesi yönünde karar almış ve bu kararını uygulamaya koymuş..

Ulutaş o planı nasıl uygulamaya koyduğunu ise şu sözlerle anlatıyor:

''İlk önce ön taraftan gittim. Ön kısımda kalabalık nedeniyle çok sıkıştım, çıkamadım. Bu kez platformun arkasından dolandım. Bu sırada Başbakanımız geldi.. Konuşması bittikten sonra merdivenlerden inerken ben de önüne atladım. 'Bizim eve gelin' dedim. O da bana 'sizin eviniz nerede?' diye sordu. Ben de evimizi tarif ettim. Başbakanımız önce gelmemek için ikna etmeye çalıştı ama benim ısrarlarıma dayanamadı, 'tamam' dedi. Birlikte otobüse bindik. Bizim eve geldik. Eve gelincede çay ve bisküvi ikram ettik. Sonra babamla sohbet ettiler. Daha sonra tüm komşularımız evimize toplandı. Başbakan geçen sene de Mardin'e gelmişti. O zaman da çağıracağım demiştim ama koruma polislerinden dolayı ulaşamadım. Ancak bu kez ulaşmayı başardım. Harika bir duyguydu. İçim tir tir titriyordu. Başbakan'a ulaşmak çok güzel bir duygu. Çok heyecanlıydım. Tüm aile çok heyecanlandık.''

BABASININ DA GURURU OLDU

Özel bir dershanede tarih öğretmeni olan baba Ahmet Ulutaş da Başbakan Erdoğan'ın evine teşrif ettiğini ve beraber çay içip sohbet ettiklerini anlattı. Konyalı olduğunu, 3 yıldır Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptığını anlatan Ulutaş, duygularını şu cümlelerle ifade etti:

''Başbakan'a 'Biz sizin Milli Birlik ve Kardeşlik Projenizi destekliyoruz. Kendimizce bu durumu etrafımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu bölgedeki insanlar gerçekten çok iyiler. Halk bize çok iyi yaklaşıyor. Medyada izlediğimiz görüntüler küçük bir azınlık' dedim. Bunun üzerine Başbakanımız bu sözlerimi takdir etti. Çalışmamızın devamını istedi. Başbakanımızın evimize gelmesi gurur verici, şeref verici bir olay. Kendisiyle tanışmaktan şeref duyduk. Oğlum bana iki gün önce baba 'Ben Başbakanı çağırırsam ne yaparız' diye sormuştu. Ben de 'Oğlum inşallah Başbakanımız gelir' demiştim. Hakikaten oğlumun dedikleri oldu ve Başbakanımız evimize teşrif ettiler. Çok güzel şeyler konuştuk. Kendileri son derece mütevazı.''

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU O GÖRÜNTÜLER EKRANLARA BÖYLE YANSIDI