BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,10
ALTIN 2.467,01
HABER /  GÜNCEL

Hangi şeyh BDP destekli adaylara oy istedi?

Terör örgütü PKK ve BDP destekli adaylar Şêx Abdurrahman Nakşibendi'nin AK Parti'ye öfke kusan açıklamalarına sarıldı.

Abone ol

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF'ye konuşan Şêx Abdurrahman Nakşibendi, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylara oy verilmesi çağrısında bulundu.

Kuzey Irak'ta yaşayan Nakşibendi şeyhinden tartışılacak açıklamalar geldi. Siyasi mesajların öne çıktığı konuşmada, Şêx Abdurrahman'ın AK Parti'nin bölgede kazanması durmunda neler olacağına dair iddiası çok konuşulacak:

"KÜRDİSTAN'DAN KATLİAM OLUR"

"Tüm Nakşibendi üyelerinin halka doğru yolu göstermesi gerekiyor. Müslümanların yalan, dolana karşı duyarlı olmaya çağırmalı. AKP kurgulanmış bir organisazyondur. Bunun iyi anlaşılması lazım. AKP'ye sempati duyan Nakşibendili olamaz. AKP Kürtler için ölümdür, şiddettir, kelepçedir. Kürtlerin kendisi olmaktan çıkmasıdır. Eğer Kürdistan'da yeniden seçilir ve iktidara gelirse Kürtler için bir felaket olur, büyük katliamlar yaşanır, halklar arasında önü alınamaz savaşlar çıkar. Herkesi Kürt halkı için bedel ödeyen, özü, sözü ve eylemi bir olan BDP'nin desteklediği adaylara oy vermeye çağırıyorum."

"HÜKÜMET GERÇEK İSLAMİYET'İ BİLMİYOR"

Şêx Abdurrahman Nakşibendi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sivil cuma namazlarını eleştirmesine de tepki gösterdi. Şêx Nakşibendi, alternatif cuma namazlarını "Hükümet gerçek İslamiyet'i bilmiyor. Devletin imamlarının camilerde verdiği vaazların gerçek dinle hiçbir ilgisi yoktur" sözleriyle savundu.

Genel seçimler öncesi Kürtlerin Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nda birleşmesi çağrısında bulunan Şêx Abdurrahman Nakşibendi, hükümete böyle ateş püskürdü:

"Tarih boyunca zenginliğimiz olması gereken farklılıklarımız, hep egemenler tarafından parçalanmanın bir aracı olarak kullanıldı. Halkımız artık parti ve hükümetlerin dini kullanmasına izin vermemelidir. Din adına sistemin propagandasını yaymaya çalışanların vicdanı iflas etmiştir. Kürt sorununun çözümüne biraz ılımlı yaklaşan Erbakanları tasfiye eden sistemin yeni yürütücü gücü AKP'dir. AKP, Kürt halkı için kan, ölüm ve şiddettir. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü ise BDP'nin öncülüğünde birleşen Kürtlerin yürütülen mücadelededir."