BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Bir başkan daha CHP'den istifa etti!

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen CHP'den istifa etti.

Abone ol

CHP'de deprem sürüyor! Ardarda istifalara bir yenisi daha eklendi ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen CHP'den ayrıldı. 

Bakırköy'ün başarılı belediye başkanı Erzen, ilçe halkının isteğine rağmen CHP tarafından yeniden aday yapılmadı. Erzen'in aday yapılmamasında ise Mustafa Sarıgül'ün etkili olduğu iddia edildi.

BAKIRKÖYLÜ İSTEDİ CHP DİKKATE ALMADI

Geçtiğimiz gün Bakırköy'ün etkili kurumları ve işadamları gazetelere tam sayfa ilan vererek "Hizmetime dokunma, Ateş başkanıma dokunma" diye ilan vermişti. CHP merkezi Bakırköy'de seçmenin bu uyarısını da dikkate almayıp, Ateş Ünal Erzen'in adaylığının üstünü çizdi.

Ateş Ünal Erzen, 2004 ile 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'den Bakırköy Belediye Başkanı seçilmişti.

KADIKÖY'DE İSTİFA YOLDA

Bakırköy Belediye Başkanı'nın ardından bir istifa daha yolda. Kadıköy'ün 3 dönemdir belediye başkanlığını yapan Selami Öztürk, aday gösterilmeyeceğini öğrenince isyan bayrağını açtı.

Selami Öztürk'ün partisinden istifa edip DSP'ye katılacağı ve o partiden Kadıköy adayı olacağı iddiaları var.

Selami Öztürk istifa sinyalini şu sert açıklamayla verdi;

"Aylar önce Sayın Genel Başkan'a 4 dönemdir oylarımı artırarak Kadıköy'ü kazandığımı yeniden aday olmayı düşündüğümü söyledim. Bana 'hay hay' dedi. Şunu da söyleyebilirdi: 'Selami Bey biz 3 dönemden fazlasını düşünmüyoruz.' O zaman saygı duyardık, bir tören yapardık, boynumuza bir çiçek takılırdı, yeni adaya başarılar dilerdik. Ama bu olmadı. Bana aday olduğum söylendi. Biz de hazırlığımızı yaptık. Düğün hazırlığı yaparken cenazeyle karşılaştık. Bundan sonra ne yapacağıma kesin karar vermedim. Ankara'dan İstanbul'a dönüyorum. Ailemle, dostlarımla, siyasette ağabey bildiğim insanlarla konuşacağım. Ondan sonra kararımı vereceğim. Ya siyaseti noktalayacağım ya da devam diyeceğim."