BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir acı haber de Şanlıurfa'dan geldi!

Ankara GATA'da tedavisi süren polis memuru, 11 günlük yaşam savaşını kaybederek bugün öğle saatlerinde şehit oldu

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, Foça'da askeri araca bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve Suriye'ye kaçmak isterken güvenlik güçleriyle girilen çatışmada teröristler tarafından vurularak yaralanan ve Ankara'da tedavi gören polis memuru Mahmut Kayhan kurtarılamayarak şehit oldu.

Geçen 2 Eylül günü, teröristlerin geçeceği bilgisi alan güvenlik güçleri Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda uygulama başlattı. Kontrol noktasına korsan taksi ile gelen 2 terörist burada güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Çatışmada 2 polis memuru, 1 uzman çavuş ve 1 sivil vatandaş yaralandı, 1 terörist yaralı, 1 terörist ile ölü ele geçirildi.

Olayın ardından yapılan incelemede üzerindeki bombayı atmak isterken vurulan ve bombanın patlaması ile yaşamını yitiren 'Ahmet Bal' kod adlı Burhan Bozkurt ve yaralı ele geçirilen Yunus Çiçek isimli teröristlerin, İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos'ta 2 askerin şehit olduğu askeri araca yapılan bombalı saldırının failleri olduğu ortaya çıktı.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Çatışmada teröristleri üzerindeki bombayı fark ederek meslektaşlarını uyaran polis olduğu ortaya çıkan Viranşehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli evli ve 2 çocuk babası Mahmut Kayhan, açılan ilk ateşte ağır yaralandı. Şanlıurfa'ya getirilen ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavisine başlanan Kayhan, geçen pazar günü ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Ankara GATA'da tedavisi süren polis memuru, 11 günlük yaşam savaşını kaybederek bugün öğle saatlerinde şehit oldu. Ölümü ile meslektaşlarını yasa boğan şehit polisin, yarın memleketi Adıyaman'ın Tut ilçesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi.