BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Binnaz Toprak Radikal'i bırakacak mı?

Prof. Dr. Binnaz Toprak Radikal'in yeni yazarlarından. Ancak bu günlerde çok önemli bir karar vermek zorunda... Köşesini bırakacak mı, yoksa...

Abone ol

Radikal gazetesinin yeni köşe yazarlarından Binnaz Toprak'ın bu günlerde ciddi bir karar vermesi gerekiyor. Eyüp Can'ın deyimi ile "Endişeli modern" sıfatını kullanan Prof. Dr. Toprak, gazetesindeki yazılarına son verip vermemeyi ciddi ciddi düşünmeye başlayacak.

Nedeni mi?Radikal gazetesinin ilk günlerinden Akif Beki ile girdiği polemikler ile dikkatleri çeken ve özellikle "mahalle baskısı" kavramını yaptığı araştırmalar ile gündemimize sokan Toprak, Cumartesi günü gerçekleşen CHP Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne seçildi.

DOĞAN GRUBU İZİN VERMİYOR

Ancak Doğan grubu bünyesinde çalışan gazetecilerin siyasi partilere üye olmasına izin verilmiyor. Grubun anayasası olarak anılan Doğan Grubu Yayın İlkelerinin ikinci maddesi şöyle diyor:

"Gazeteci, mesleki çalışmalarını her türlü çıkar ve nüfuz ilişkisinin dışında tutar, herhangi bir siyasi partide aktif görev almaz."

DAHA ÖNCE DE UYGULANMIŞTI

CHP'nin Mayıs ayında yapılan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçildiği Kurultayda Parti Meclisi'ne seçilen isimler de çalıştıkları gazetelerdeki görevlerinden ayrılmak zorunda kalmışlardı. Milliyet yazarı Hurşit Güneş, Vatan yazarı Süheyl Batum, köşelerine son vermişlerdi.

Benzer bir gelişme Akşam gazetesinde de yaşanmıştı. Gazetenin yazarı Hüseyin Yıldız'ın yazılarına son verilmiş ve "birikmini artık CHP için kullanacak" denmişti. Cumhuriyet yazarı Mehmet Faraç ve SKY Türk programcısı Enver Aysever ise çalıştıkları medya kuruluşlarındaki görevlerini sürdürmüştü.

BİNNAZ TOPRAK BIRAKACAK MI?

Binnaz Toprak'ın Ekim ayında başlayan gazete köşe yazarlığı serüveni bu durumda sona ermek zorunda. Toprak bugün köşesinde cumartesi günü yapılan Kurultay sonrasında ilk yazısını yayınladı ancak bu konuya hiç değinmedi.