BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Bingölden FOXa yasal ihtar!

FOX'un 'Mekan bastı' dediği Bingöl, kanala yasal ihtar hazırladı. İhtar kanala ulaşmadan İNTERNETHABER’de...

Abone ol
İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA/ Yavuz Bingöl, avukatı Ümit Yaşar eliyle bir ihtarname hazırlayarak, FOX TV için yasal süreci başlattı. Bingöl’ün avukatı ile birlikte hazırladığı ,tekzip metninin işleme girmesi sonrasında, gerekirse mahkeme yoluyla tazminat davası da açacağı öğrenildi.

BARIŞSEVER SANATÇI
FOX TV Magazin Programı ‘Bizden Kaçmaz’’da Bingöl’ün 15 kişiyle birlikte bir mekanı bastığı ve olay çıkarttığı ileri sürülmüştü. Ancak Bingöl ve Avukattı Yaşar, tekzip metninde olayın asılsız olduğunu belirtip, olayın aslını da anlattılar. Bingöl’ün barış, sevgi yanlısı ve şiddet karşıtı tavrının kamuoyunca bilindiğinin de anlatıldığı tekzip metninde, olayın aslı da şöyle dile getirildi:

OLAYIN ASLI
“Yayın konusu somut olayda, müvekkil Yavuz BİNGÖL, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Smyrna Cafe isimli işletmenin önünde, daha önceden hiç görmediği ve tanımadığı bir şahsın sözlü saldırısı üzerine bu şahsa tepki göstermiş, o anda anılan yerde oturmakta olan Sayın Selçuk YÖNTEM müvekkil Yavuz BİNGÖL’ü tanıyarak yanına gelmiş ve kendisini teskin etmiştir. Olayın içeriği ve gerçekleşme şekli bundan ibarettir. Yaşanan münakaşa esnasında, müvekkilin şöhret sahibi bir sanatçı olması nedeniyle çevreden insanların toplanmış olması müvekkille ilgili bir durum değildir. Nitekim müvekkil Yavuz BİNGÖL de çevrede toplanan bu şahısları tanımamaktadır.”

ÖZENSİZ HABERCİLİK
Metinde sıradan bir olayın, “ülkenin toplumsal ve siyasi gündemi ile bağdaştırılarak toplumsal ayrışmanın, sağ – sol mücadelesinin sanat camiasına da yansıdığı yönünde yorumlanması ve kişilik haklarını zedeleyecek biçimde habere konu edilmesi, bu haberi yapan ve yayınlayanların son derecede özensiz ve duyarsız olduklarının açık bir göstergesi” olduğu da vurgulandı.

ÇETE REİSİ GİBİ GÖSTERİLDİ
Metnin son bölümünde ise; “Yayıncı tarafından müvekkilin, 10 – 15 kişi ile birlik olup mekan basan bir çete reisi gibi haber yapılması yayın yolu ile kişilik haklarına saldırıdır. Müvekkilin ne dünya görüşü ne de yaşam biçimi böyle bir davranışa uygundur. Yapılan asılsız haberle ilgili olarak yayıncı kuruluşu kınadığımızı ve haksız yayının yapıldığı programlarda bu hukuka aykırılığın giderilmemesi durumunda kendilerine karşı her türlü yasal haklarımızı kullanacağımı ihtaren bildirmemiz gerekmiştir” denildi.