BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Binde bir görülen dahi! Okuma yazma öğrenemeyince...

İstanbul'da okula gitmek istemeyen ve okuma-yazma konusunda yaşıtlarından geriye kalan 9 yaşındaki Melike Erbaş'ın, binde 1 görülen dahi olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul'da Erbaş çiftinin tek çocuğu olan Melike Erbaş sancılı geçen okul hayatını zeka seviyesiyle ters orantıya dönüştürdü.

Henüz 9 yaşında olan ve zeka seviyesiyle gelecek yıllarda bilim dünyasında büyük umutlar vaat eden Melike, okul hayatının dönüm noktasını babasının işlettiği pide salonunda yaşadı. Okula başladıktan sonra istenilen başarı ve uyumu yakalayamayan Melike, okuma yazma konusunda da yaşıtlarından geride kaldı.

KÜÇÜK KIZI ASLINDA BİR HAZİNE

Sancılı süreç, yıllardır pidecilik yaparak geçimini sağlayan baba Fevzi Erbaş'ın durumu bir müşterisiyle paylaşmasıyla son buldu. Salonun daim müşterileri arasında yer alan Üstün Zekalılar Derneği Başkanı Tunahan Coşkun, baba Erbaş'ın anlattığı karanlık tabloya ışık tuttu ve küçük kızın aslında bir hazine olduğu ortaya çıktı.

"ÜSTÜN ZEKALI VE DAHİ ÇOCUKLARIN BULGULARI VAR"

Küçük ama dahi büyüklükte olan Melike'nin keşfediliş sürecini aktaran Üstün Zekalılar Derneği Başkanı Tunahan Coşkun, "Zaman zaman yemek üzere gittiğim pidecide Fevzi Bey'le konuştuk. Kızının okul hayatında yaşadığı sıkıntıları benimle paylaştı ve bazı sorular yönelttim kendisine. Verdiği cevapla üstün zekalı ve dahi çocukların bulgularının belirtilerine işaret ediyordu" dedi.

"BİNDE 1 GÖRÜLEN DAHİ"

"Uzman psikologlar tarafından yapılan zeka testleri sonucu binde 1 -2 'dahi' düzeyinde görülen bir bulgu ile karşı karşıya kaldık" diyen Coşkun, üstün zekalı çocukların çoğunlukla yüksek özgüvene sahip olduklarını belirtti.

ÖZEL EĞİTİM BÜNYESİNE ALINDI

Babasının işlettiği pide salonunda daim müşterilerden olan Üstün Zekalılar Derneği Başkanı ile tanışan küçük kız verdiği cevaplarla ilgi çekti ve zeka testine tabi tutuldu. Üstün zekâlıları sollayan ve 'binde bir oranda görülen dahi' seviyesinde olduğu ortaya çıkan küçük kız özel eğitim bünyesine alındı.