BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.420,03
HABER /  GÜNCEL

Hoşcan: ’’Tarık ve Erkan’la ilgili resmi teklif yok’’

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, kulübün 5 yıllık oyun kadrosunu kurmayı amaçladıklarını söyleyerek, "Kulübümüzün mali hesapların...

Abone ol

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, kulübün 5 yıllık oyun kadrosunu kurmayı amaçladıklarını söyleyerek, "Kulübümüzün mali hesaplarını dikkate alarak artık çok uçuk rakamlarla bu işin yürümeyeceğinin bilincinde olan bir transfer politikasını yürütüyoruz ve ciddi pazarlıklar yapıyoruz" dedi.
Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Mesut Hoşcan, bu yıl Süper Lig’de değişik bir atmosfer yaşandığını ve Eskişehirspor’un değişik bir yapı içinde olduğunu belirtti. İlk yarıda sergilenen performansı ikinci yarıda sergileyemediklerini ifade eden Hoşcan, "İlk 4’e 5 oynayan küme takımlarıyla yakın puanlarla birbirleriyle son haftaya kadar git-gellerin yaşandığı ve küme düşmenin son haftalara kadar uzadığı bir lig yaşadık. İlk yarıdaki performansımız ikinci yarıda sergileyemedik bu Türkiye Kupası’nın da etkisi had safhada büyük bir yılların özlemini gidermek için çıktığımız yolda ikinci yarıdaki takımlar arasındaki farklı olaylar ve takımımızın gol konularındaki sıkıntılarından dolayı ligi ikinci yarıda iyi bir yerde bitiremedik" dedi.
"AMACIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN OYUN KADROSUNU KURMAK"
Transfer konusunda titiz bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Mesut Hoşcan şöyle devam etti:
"Amacımız önümüzdeki 5 yılın oyun kadrosu kurmak. UEFA’dan gelecek sonuca göre de hiçbir şekilde transfer politikamız olmayacağını açık ve net olarak belirtmek istiyorum. Biz önümüzdeki 5 yılın takımını oluşturmak üzere hocamızla yaptığımız çalışmalar, beraber aldığımızı kararlar ve belirlediğimiz politikada bu yönde devam ediyoruz. Transfer konusunda çok titiz çalışıyoruz. Gündemde transfer olduğu zaman her gün spor sayfalarında da çeşitli haberler çıkıyor. Bu işin doğasıdır. Kulübümüzün özellikle menfaatleri konusunda çok hassasız. Hiçbir şekilde menajerlerin tavsiyesiyle oyuncu alma gibi bir lüksümüz yok. Kendi oyun sistemimize göre, kendi oyun kurgumuza göre hocamızın istediği ve izlediği yapıda oyuncuların araştırmasını yapıp kulübümüzün mali hesaplarını da dikkate alarak artık çok büyük uçuk rakamlarla bu işin yürümeyeceğinin bilincinde olan bir transfer politikasını yürütüyoruz ve ciddi pazarlıklar yapıyoruz. Özellikle geçen sene devre arasında yaptığımız transferlerde başarıya endeksli primler koyuyoruz. Devre arasında yaptığımız ve bu dönemde de devam ettiğimiz transfer politikasında hiçbir şekilde uçuk fiyatlarla, astronomik fiyatlarla bir transferi asla yapmayacağız. Bu iyi oyuncu almayacağız anlamında değil, transferdeki izlediğimiz politikanın, fiyatların ve getirdiğimiz oyuncuların kalitesine bakarak nasıl bir yol izlediğimizi göreceksiniz."
"TARIK VE ERKAN İÇİN RESMİ TEKLİF YOK"
Bir basın mensubunun "Erkan Zengin ve Tarık Çamdal’ın transferi konusunda hangi takımlardan resmi teklif geldi ve yönetim olarak resmi fiyat biçtiniz mi?" sorusunu yanıtlayan Hoçcan, "Kulüp ismi veremiyoruz. Erkan ve Tarık’la ilgili şuan bize resmi müracaat gelmedi ama Tarık ve Erkan’la ilgili kulüplerin başkanları beni arıyor, Transfer Komitesi’ndeki arkadaşların Mehmet Akman ve Ahmet Yalçın ile görüşmeleri var. Onlarla bir şekilde fiyat politikamızla ilgili konuşuyoruz ama belirlediğimiz bir fiyat politikasını şuan deklarasyonunun da yanlış olacağını düşünüyorum. Başka bir oyuncu ile ilgili takas teklifleri var bunlara pek sıcak bakmadık. Çünkü takasta belirlenen isimler bizim oyun kadromuza ve yapımıza uygun değil. Onun için biz takas sistemini istemiyoruz. İstediğimiz genç bir oyuncu olur ancak böyle bakabiliriz. Bu konuda tamamı ile kapıları kapatmış durumda değiliz" diye konuştu.
(İHA)