BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.467,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Binali Yıldırım'ın İzmir rakibi belli oldu

CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı.

Abone ol

AK Parti ve CHP, İzmir'de kozlarını bir kez daha paylaşmaya hazırlanıyor. Erdoğan, İzmir'i almak için kabinenin en güçlü isimlerinden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kozunu öne sürerken CHP'de Aziz Kocaoğlu söz verdiği gibi bir kez daha aday oldu. Kocaoğlu, adaylık için Binali Yıldırım'ı beklediğini söylemişti.

Başbakan Erdoğan, İzmir için en güçlü kozunu kullandı. Erdoğan, bugün düzenlenen aday tanıtım programında İzmir için kabinenin en güçlü isim Binali Yıldırım'ın ismini açıkladı. "Yolların fatihi" olarak anons edilen Binali Yıldırım, salondan da büyük alkış topladı.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMIŞTI 

ABD ziyareti sırasında İzmir'i değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nun istemesi halinde bir kez daha aday gösterileceğini söylemişti. Kocaoğlu ise İzmir'de Binali Yıldırım'ın aday olmasını bekleyeceğini, olması halinde kendisinin de aday olacağını açıklamıştı.

BAŞVURUSUNU YAPTI, HOŞGELDİN DEDİ

CHP İzmir İl Başkanlığı'na adaylık başvurusunda bulunan Kocaoğlu yaptığı basın toplantısında, "Binali Yıldırım'a 'İzmir'e hoşgeldiniz' diyorum. Güzel bir yarış olmasını diliyorum. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir'e yaptıkları ve yapmadıklarını konuşacağız" dedi.
18095.jpg 
18094.jpg