BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  POLİTİKA

Gökçek'ten DP'ye büyük şok!

Demokrat Parti'nin satmayı düşündüğü bina için Büyükşehir Belediyesi tartışılacak bir karar aldı.

Abone ol
Demokrat Parti Genel Merkezi olan bina için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden şok karar! Meclis, DP'ye ait binanın yerini imar değişikliği ile sosyal kültürem tesis olarak kabul etti. 

Uzun yıllar dönemin iktidar partisi ANAP’a ev sahipliği yapan ve ANAP kapandıktan sonra Demokrat Parti’ye (DP) genel merkez olan bina, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar değişikliğiyle sosyal kültürel tesis olarak kabul edildi.

MHP'Lİ ÜYELERDEN İTİRAZ
 
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun oluru oy çokluğuyla sosyal kültürel merkez yapılması kararlaştırıldı. MHP Grubu ise mülkiyet sahiplerinin talebi olmadan böyle bir karar alındığını gerekçe göstererek, ret oyu kullandı. DP Genel Merkezi’nin, sosyal-kültürel merkezi yapılması yönünde alınan karar, Ankara kulislerinde farklı şekilde yorumlandı.  Hürriyet gazetesinin iddiasına göre bazı Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir ara ismi DP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçen Mansur Yavaş’a misilleme yaptığı şeklinde iddiaları ortaya attı. Kulislerde ayrıca Gökçek’in bu planının elinde kaldığı, Yavaş’ın önceki akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve Büyükşehir’e CHP’den “evet” dediği ileri sürüldü.
 
SATIŞA ÇIKARILMIŞTI
 
Meclis’te grubu olmadığı için hazine yardımı alamayan ve uzun süredir maddi sıkıntılar yaşayan, 2014 yerel seçimlerde de seçim yarışından geri kalmak istemeyen DP kaynak arayışı için geçtiğimiz günlerde Balgat’taki genel merkez binasını satışa çıkarmıştı. 13 bin metrekare büyüklükteki arsanın hasılat paylaşımlı sözleşme yoluyla devri veya arsanın kat karşılığı satışı fikrine de açık olan parti, buradan elde edeceği geliri, seçim kampanyası ve sonrasında partinin çalışmaları için kullanacaktı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal da, satışa tepki göstermişti.