BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  DÜNYA

Başbakan ilahi okudu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Şeb-i Arus töreninde, tasavvuf müziği sanatçısı Sami Özer ile birlikte ’Demedim mi’ isimli ilahiyi ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Şeb-i Arus töreninde, tasavvuf müziği sanatçısı Sami Özer ile birlikte ’Demedim mi’ isimli ilahiyi okudu.
Etkinliğin açılışını tasavvuf musikisiyle yapan sanatçı Sami Özer, Başbakan’la birlikte ilahi okuyacaklarını söyledi. Mikrofonu alarak sahneden inen Özer Başbakan Erdoğan’ın yanına gitti. Birlikte ’Demedim mi’ isimli ilahiyi okuyan Erdoğan ve Özer, salondan büyük alkış aldı.
İlahinin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, sözlerine Rabbiyle vuslatının 740. seneidevriyesinde Hazreti Mevlana’yı rahmetle yad ederek başladı. Erdoğan, "Vuslat gecesini, bu kutlu Şeb-i Arus’u Konya ile birlikte İstanbul’da da yaşatan ve hissettiren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İstanbul Büyükşehir Belediyemize, katkısı olan tüm dernek ve vakıflara, bütün sanatçılarımıza huzurlarınızda şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Evet, Hazreti Mevlana bir 17 Aralık günü sevgilisine, yani Yaradan’ına kavuştu. Bir 17 Aralık günü Mevlana’nın beden kafesinde hapis olan canı hürriyetine kavuştu, aslına rücu etti, Yaradan’ına döndü. Mevlana, Hazreti Peygamberin aşkıyla kavrulmuş bir alim, bir gönül insanı olarak, ölümü zaten kendi içinde, kendi nefsinde öldürmüştü. Ölüm, onun için asla bir ayrılık değildi. Başkaları ayrılıktan bahsederken, o büyük zat vuslattan ve vahdetten bahsetti. Ölüm, Mevlana için, Mevlana gibi gönül dostları için ayrılığın sona ermesi, gurbetin bitmesi, topraktan gelenin toprakla buluşması, bir damlanın ummanla kucaklaşması, can ile cananın, aşık ile maşukun vuslatıydı" dedi.
(İHA)