BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

KCK'dan tutuklu vekil için tahliye talebi

CHP'li Balbay'ın tahliyesiyle birlikte KCK'dan tutuklu millekvekilleri için de avukatlar tahliye talebiyle mahkeme başvurdu.

Abone ol
CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesiyle birlikte KCK tutuklu vekillere de yargı yolu açıldı. BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım için avukatları tahliye için mahkeme başvurdu. Davanın savcısı ise Balbay'ın tahliyesini gerekçe göstererek Yıldırım için tahliye talebinde bulundu. 

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin tutuklu Milletvekili Mustafa Balbay hakkında verdiği karardan sonra Diyarbakır Barosu, BDP'li tutuklu milletvekilleri Selma Irmak (Şırnak), Faysal Sarıyıldız (Şırnak), İbrahim Ayhan (Şanlıurfa), Gülser Yıldırım (Mardin) ve Kemal Aktaş'ın (Van) tahliye edilmeleri için Diyarbakır'da yargılandıkları 5 ve 6'ncı Ağır Ceza Mahkemelerine başvuruda bulunmuştu.
 
Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Mustafa Uğur Kabasakal, tutuklu BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'a ilişkin mütalaasını tamamlayarak mahkeme gönderdi. Savcı matlaasında Anayasa Mahkemesi'nin Balbay hakkındaki kararına atıfta bulunup, uzun tutukluluk süresi ve Yıldırım'ın seçilmiş kişi olduğuna atıfta bulunarak tahliye talebinde bulundu.
 
Daha önce de savcı BDP'nin tutuklu yargılanan Şanlıfurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın için tahliye talebinde bulunmuştu. Diğer tutuklu milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Ektaş için savcılar bugüne kadar bir talepte bulunmadı.
 
İki milletvekili için yapılan tahliye talebini mahkeminin önümüzdeki günlerde değerlendireceği belirtildi.