BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Konya yenildi, teknik direktör istifa etti

Spor Toto Süper Lig’in 15. hafta maçında Torku Konyaspor konuk ettiği Kardemir Karabükspor’a 3-2 mağlup olurken, teknik direktör Uğur Tütüne...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 15. hafta maçında Torku Konyaspor konuk ettiği Kardemir Karabükspor’a 3-2 mağlup olurken, teknik direktör Uğur Tütüneker ise görevinden istifa etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, görevini bıraktığını açıkladı. Maça değinmeyen Tütüneker, taraftara ve basın mensuplarına teşekkür ederek, “Görevimi bıraktığımı söyledim ve bundan geri dönüş yok. Açık ve net söylüyorum. Onun için herkese teşekkür ederim. Varsa bir hatamız hakkınızı helal edin. Ben hakkımı helal ediyorum canı gönülden. 1 sene 1 hafta geçirdim burada, güzel günler oldu” dedi.
Tütüneker, takımın çok kötü bir durumda olmadığını ifade ederek, “2 maç var ve takım 16 puanda. Bizim hedefimiz 19, 20, 21 puan ve daha üstü de olabilirdi, yapabilirsek 20 puan ilk yarı içinde. 40 puan bu takımı ligde tutar diye düşündük. Bundan sonra Torku Konyaspor’a başarılar diliyorum” diye konuştu.
"İstifa kararını maç sonrası mı aldınız" sorusuna Uğur Tütüneker, “Onlara hiç girmeyeceğim. Oraya buraya kimseye zarar vermenin bir anlamı yok, ne ona ne buna. Sonuçta bir karardır. Ben herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Torku Konyasporlu futbolcu Mehmet Uslu, Kardemir Karabükspor’un bulduğu 3. golün ofsayt olduğunu iddia ederek, maçın hakemlerine tepki gösterdi. Mehmet Uslu, “Bugün her şeyimiz ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Duran toplardan 3 gol yedik ve mağlup olduk. Buradan hakeme bir şey söylemek istiyorum; yediğimiz 3. golde 3 hakemin gözünün önünde ofsayttı, vermiyorsan yeniliyoruz. Çok üzgünüz mağlup olduk, bu maç bitti önümüzdeki maça bakacağız” dedi.
Uğur Tütüneker’in istifasını da yorumlayan Mehmet Uslu, hocanın istifasını geri çekmesini beklediklerini kaydetti.
Torku Konyaspor’un yabancı forveti Gunnar Heidar Thorvaldsson, iyi oynadıkları bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Thorvaldsson, “Mağlubiyetten sonra zor anlar yaşıyoruz. İyi oynayan bizdik, hakem kötü günündeydi. Bunun berinde böyle şeyler oluyor. Önümüzdeki maçta daha fazla efor kaydedip kazanmak istiyoruz. Yaptıklarından dolayı Uğur Tütüneker’e şükran borçluyum” şeklinde konuştu.

KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise sahada insan üstü bir mücadele sergileyen futbolcularını tebrik etti belirterek, “Önemli bir çıkışımız var, bunda aslan payı futbolcularımın. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum. Goller duran toplardan oldu. Bugün şans bizden yanaydı. Konyaspor kaybedecek bir oyun oynamadı. Konyaspor’un baskısına karşılık verdik. Sivas, Konya, Kayseri gibi şehirlerde maçların gündüz oynanmasının iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Tolunay Kafkas, penaltı pozisyonunu görüp görmediğinin sorulması üzerine, sözlerine şöyle devam etti:
“Haksız bir şeyi hiçbir zaman istemiyorum. Herkes çok büyük bir emek sarf ediyor. Hiç kimseye haksız bir şey olmasın. Hak eden kazansın. Ağır faturaları hepimiz ödüyoruz. Penaltı pozisyonunu görmedim, görseydim söylerdim.”
Takımının iki golünü atan İlhan Parlak ise son haftalarda yakaladıkları iyi çıkışı sürdürmek istediklerini dile getirerek, “İyi çıkışımız var, bunu Konyaspor karşısında deplasmanda sürdürmek istedik. Saha inanılmaz kötüydü, bu zorlu deplasmanda 3 puan aldığımız için mutluyuz” dedi.
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Uğur Uçar, 6 haftadır mağlup olmayan bir takım olarak sahaya çıktıklarını ve iyi bir sonuç aldıklarını anlatarak, takım arkadaşlarını kutladı.