BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım'dan "İstanbul'un vergisi yükseltilecek" çıkışı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'un vergisi yükseltilecek" sözlerine ilişkin "İfademiz anlaşılmadı, gazetede düzeltildi" açıklaması yaptı.

Abone ol

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök'ün röportajında kendisinin 'İstanbul'un vergisi yükseltilecek' şeklindeki sözlerini 'iletişim kazası' olarak değerlendirdi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Cumhur İttifakı Başkan adayı Binali Yıldırım, Ertuğrul Özkök'ün röportajında kendisinin "İstanbul'un vergisi yükseltilecek" şeklindeki sözlerini "iletişim kazası" olarak değerlendirdi.

"İletişim kazası"

Ertuğrul Özkök'ün röportajında kendisinin 'İstanbul'un vergisi yükseltilecek' şeklindeki sözlerini 'iletişim kazası' olarak değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi:

"İfademiz anlaşılmadı ve sonrasında gazetede düzeltildi. İstanbul Türkiye ekonomisine yüzde 50 destek veriyor, ama yüzde 10'un altında geri alıyor. Belediyelerin bütçesi vergi gelirlerinden veriliyor. Başka bir kaynağı yok. Anlatmak istediğim o. Yüzde 50'nin fazlasını veren İstanbul daha fazla mı vergi verecek. Böyle şey olur mu? Belediyelerin vergi koymak gibi bir hakları yok. Bunlar merkezi hükümetin işidir. İstanbul'un aleyhindeki konuyu nasıl savunurum, bu akla ziyan bir şey"

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı
Foto Galeri Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı Galeriye Gözat