BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07

Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı

Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı

Son seçim anket sonuçları 31 Mart yerel seçimlerinin kıran kırana geçeceğini gösteriyor. Adana, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Balıkesir, Denizli, Mersin, Hatay ve Yalova'da seçim sonuçlarının çok küçük farklarla belirleneceği ifade ediliyor.

Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı

Seçim anket sonuçları seçim akşamının nefes kesen bir yarışa sahne olacağını gösteriyor. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Peki son durum ne? Türkiye gazetesinde "Bıçak sırtı şehirler" başlığıyla yayımlanan haberde 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçime dair değerlendirmelerde bulunuldu. Yücel Kayaoğlu imzalı haberde "Pazar günü yapılacak mahalli seçimler öncesinde siyasi partiler, hem 2014 yerel seçimlerinde, hem de son milletvekili seçiminde oy oranlarının birbirine çok yakın çıktığı 10 ilde seçmeni yakın markaja aldı. Özellikle HDP'nin aday çıkarmayıp Millet İttifakı'nın adaylarına destek vereceği bazı büyükşehirlerde partiler arasındaki seçim yarışının kıran kırana geçmesi bekleniyor" ifadesine yer verildi.

Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı

Haber şöyle devam etti: "Adana, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Balıkesir, Denizli, Mersin, Hatay ve Yalova'da seçim sonuçlarının çok küçük farklarla belirleneceği ifade ediliyor. Başkentte seçime ‘Milliyetçi seçmen'in İstanbul'da ise ‘Kürt seçmen'in damga vurması bekleniyor. İşte siyasi kulislerde yapılan değerlendirmeler:

Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı

Ankara

Son milletvekili seçimlerinde Ankara'da Cumhur İttifakı yüzde 53,5, Millet İttifakı yüzde 39,6, HDP yüzde 6,4 oy almıştı. 2014 yerel seçimlerinde ise AK Parti'ye yüzde 44,9, CHP'ye yüzde 43,8, MHP'ye yüzde 7,8 oy çıkmıştı ve AK Parti'nin adayı seçimleri çok küçük farkla kazanmıştı. Başkentte yarışın ‘son sandık açılana kadar süreceği tahmin ediliyor.

Son seçim anketi sonuçları 10 il bıçak sırtı

İstanbul

Anketlerde Binali Yıldırım'ın en az 5 puanla Ekrem İmamoğlu'nun önünde olduğu, ancak HDP'nin blok halde İmamoğlu'na oy vermesi durumunda seçimin çok kritik geçeceği görüşü dile getiriliyor. Son milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı'nın yüzde 50.9, Millet İttifakının yüzde 35.9 oy aldığı İstanbul'da HDP'nin yüzde 13 civarında oyu bulunuyor. 2014 seçimlerinde ise İstanbul'da AK Parti yüzde 4.,9, CHP yüzde 40.1, HDP yüzde 4.8, MHP ise yüzde 4 oy almıştı.