BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım'dan güldüren sözler

Bakan Binali Yıldırım'ın katıldığı ödül töreninde yaptığı konuşma sırasında 'Tamam hanım toparlıyoruz' demesi gülüşmelere neden oldu.

Abone ol

Bakan Binali Yıldırım ödül töreninde yaptığı konuşmanın süresini uzatınca eşi müdahale etti. Bakan Yıldırım eşi tarafından uyarıldığını "Tamam hanım toparlayoruz" sözleriyle açıkladı. Binali Yıldırım'ın sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Ulaştırma, Denizlik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; '150 yılık proje Marmaray Projesi demirden İpek Yolu’nun bir halkasıdır' dedi.


Binali Yıldırım Ekovitrin Dergisi tarafından düzenlenen 12. Yılın Starları Ödül törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Yıldırım Marmaray Projesi’nin bu ülkenin 150 yıllık hayali olduğunu belirterek ; “ 1860’da Sultan Abdülmecit’in hayal ettiği , 1904’de Sultan Abdülhamit’in projelerini hazırlattığı , bu büyük proje bizim iktidarımıza nasip oldu. Ve 2004 ‘de 100 gecikmeyle başladı. Sona yaklaştık . Bu yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet’imizin 90. kuruluş yıl dönümünde İstanbullularla buluşacak .” diye konuştu. Marmaray Projesi’nin Türkiye ‘nin en büyük problemi olan trafiğe köklü çözümler getireceğini söyleyen Bakan Yıldırım; “ Marmaray Asya ve Avrupa’yı Boğazın 60 metre derinliğinden birleştirecek . İstanbul’umuzun en büyük problemi olan ulaşıma da köklü çözüm getirecek. Günde bir buçuk İstanbullu iki kıta arasında 4 dakikada geçiş yapabilecek.”şeklinde konuştu.

“MARMARAY TÜRKİYE’YLE AZERBAYCAN ARASINDA ÖNEMLİ BAĞLARDA BİRİ OLACAK.”

Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti; “Tek millet iki devlet kardeş Azerbaycan’la Türkiye arasındaki önemli bağlardan biri de Marmaray Projesi oluşturuyor. Kafkas, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi Azerbaycan ile Türkiye arasında kesintisiz ulaşımı sağlayan en önemli projelerden biridir. Şahdeniz ve TANAP projesi doğu ile batı arasında Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli projelerdir."

“ÖZEL SEKTÖR - DEVLET İŞBİRLİĞİYLE BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK.”

Özel Sektör devlet işbirliğiyle birçok projeyi imza attıklarını belirten Bakan Binali Yıldırım; “ Kamu kaynaklarını kullanmadan havalimanlarını yeniledik.Üç havalimanı ihalesi gerçekleşti. Yavuz Sultan Selim’in temellerini attık. İkinci Nükleer Santral projesinin ön anlaşmasını yaptık. 35 yıl bu ülkenin kötü kaderi IMF ‘ye ‘Artık kendi yoluna git’ dedik ve yolumuzu ayırdık. Türkiye’nin kredi notları arttırdı. Bu gelişmeler bazılarının canını sıktı. İlk defa Mayıs ayında eksi reel faize geldi. “ ifadelerini kullandı.

Kendileri göreve geldiğinde 25 ilde havaalanı olduğunu şimdi bu sayının 52’ye yükseldiğini vurgulayan Bakan Yıldırım ; ” Bereketli Ramazan ayında havacılığımıza üç tane havaalanı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz Dün Bingöl’e 50 yıl sonra havaalanı açtık. Şehrin sınıf atlaması , ekonomisi için havaalanı çok önemli.Oradaki vatandaşlarımızın yalnız olmadığını gösterdik.Kastamonu’da havaalanın sahip 52.ilimiz olacak.” dedi.

Türkiye’de yapılacak çok işin olduğunu belirten Bakan Yıldırım’ın konuşması sırasında ‘Tamam hanım toparlıyoruz’ demesi gülüşmelere neden oldu.

Törende ; Türkiye'de 10 Yılın En Başarılı Devlet Adamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Cumhuriyetlerinde 10 Yılın En Başarılı Devlet Adamı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 10 Yılın En Başarılı Bakanı Binali Yıldırım, Yılın Bakanı ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , 10 Yılın En Başarılı İşadamı Ali Ağaoğlu, 10 Yılın En Başarılı Kamu Kuruluşu Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) , Yılın Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yılın Katılım Bankası Türkiye Finans, Yılın Şirketi Türk Hava Yolları ve Yılın gazetesi Zaman Gazetesi seçildi. Yılın işadamı, sanayicisi, meslek örgütü, markası, şirketi, bankası, bürokratı gibi 35 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Bakan Yıldırım gecede bulunan ödül sahipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İŞTE O ANLAR