BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım müjdeyi verdi: 10 Mart'ta açılıyor

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın bugün Zeytinburnu'nda yaptığı seçim çalışmalarının sonra durağı İstasyon Meydanı oldu. Yıldırım burada yaptığı konuşmada vatandaşlara bir de yeni müjde verdi.

Abone ol

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Zeytinburnu'nda yaptığı mitingde ''Size bir müjdem var'' diyerek,  Gebze'den Halkalı'ya olan tren hattının tamamlandığını ve 10 Mart'tan itibaren hizmete açılacağını aktardı.

Zeytinburnu İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden Yıldırım, gittiği  her ilçede ve mahallede insanların gözlerinde heyecan ve coşkuya tanık olduğunu  söyledi. "Belediye işi, gönül işi" diyerek yeni bir yola çıktıklarını  vurgulayan Yıldırım, Zeytinburnu'nda Murat Aydın'ın bıraktığı bayrağı Ömer  Arısoy'un almak için çalıştığını anlattı.

Arısoy ve kendisine destek isteyen Yıldırım, "12 yıl bakanlık yaptım.  Türkiye'yi başkan sona, doğudan batıya, kuzeyden güneye, yollarıyla,  havaalanlarıyla, okullarıyla, hastanelerle donattık. Yolları böldük, hayatları  birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, sevenleri  birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz. Havayollarını halkın  yolları yaptık. Yolların keyfini sürün. Sizin yüzünüzün gülmesi bizim için  yeterlidir." diye konuştu.

AK Parti iktidarının yaptığı çalışmaları anlatan Yıldırım, şöyle devam  etti:

"İstanbul'da Marmaray'ı kullanıyor musunuz? Marmaray, 100 yıllık rüya.  Cennet mekan Abdulhamid Han'ın tasarladığı, planlarını ve projelerini çizdiği,  onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın yapıp hizmete açtığı  bir eser. Fatih Sultan Mehmet, gemileri karadan yürüttü. Onun torunları,  trenleri, arabaları denizin altında geçirdi. İstanbul'a da bu yakışır.  Marmaray'ın hemen yanına Avrasya Tüneli yaptık. Üçüncü köprü üzerinde demiryolu  da var. Şimdi, İstanbul'a deniz altında üç katlı bir tünel daha yapıyoruz. Bunlar  büyük işler. Bu işler tecrübe ister."

"Türkiye’de çözdük, İstanbul’da haydi haydi çözeriz"

Trafik ve ulaşımın İstanbul'un en büyük sorunu olduğunu ancak bu işi  Türkiye'de çözüme kavuşturmuş kişinin İstanbul'da da bunu başaracağını dile  getiren Yıldırım, "İstanbul trafiği, yaptığımız eserlerle gittikçe daha  rahatlayacak. Raylı sistemlerin miktarı artırıldıkça trafik daha da rahatlayacak.  Gelecek 5 yıl içinde raylı sistem uzunluğu, 170 kilometreden 518 kilometreye  çıkacak, demir yoluyla, metro ile taşıman yolcu miktarı, toplamın yüzde 48'ine  ulaşacak. Bir yerden bir başka yere gidenlerin yarısı trenle diğer yarısı da  deniz ve kara yolları ile gidecek. Şu anda raylı sistem yüzde 18. Yaklaşık 5 yıl  içinde her iki kişiden biri raylı sistemi kullanacak. Evden çıkınca insanlar her  750 metreden sonra toplu ulaşım aracıyla hareket edecek. Böylece İstanbul'un  trafiği sürekli akacak. Eskiden İstanbul'da iki köprü vardı, şimdi üç köprü var.  Marmaray ve Avrasya Tüneli de var. Şimdi Boğaz'da üç katlı tünel de oldu mu,  ulaşım ve trafik sorunu kalmaz. Türkiye'de bunu çözdük, İstanbul'da haydi haydi  çözeriz." ifadelerini kullandı.

"Yaptıklarımız ortada. Konuşmak başka, iş yapmak başka" diyen  Yıldırım, şöyle devam etti:
 
"Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koymak için çalışıyoruz.  Size bir müjdem var. Gebze'den Halkalı'ya olan tren hattımız tamamlandı, 10  Mart'tan itibaren hizmete açılıyor. Gebze'den Halkalı'ya kadar 110 dakikada  seyahat edeceksiniz. Kabataş Bağcılar Tramvay Hattı var. Bu hattın dünya rekoru  kırdığını duydunuz mu? Günde 330 bin yolcu taşıdı. Bu, dünyada bir rekor. Rekor  da size ve İstanbul'a yakışır. Tramvay, Zeytunburnu'nda trafik sıkışıklığı  yapıyor. Seyitnizam Caddesi boyunca, tramvayı yerin altına alıyoruz, caddeyi size  bırakıyoruz. 5 Telsiz ve Telsiz Mahallelerinde kentsel dönüşüm mağdurlarına acil  çözüm var.

Buradan ilan ediyorum. Kazlıçeşme - Dericiler arasında imar sorunu  var. Bunu da inceledim. Zeytinburnu ne sorun yaşıyorsa hepsi defterimizde bir bir  yazılı, teker teker hepsine çözüm bulacağız.

'Takunyacı' dedikleri o kadrolar, adamlar, bugün Türkiye'ye çağ  atlatıyor"

"Eski günleri, çöp dağlarını, Haliç'in kokusunu, yollardaki çukurları,  çamuru, hava kirliliğini, susuzluğu hatırlıyor musunuz?" diye soran Yıldırım,  sözlerini şöyle tamamladı:
 
"'3Ç- Çöp-Çamur-Çukur' diyen milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan  1994'te İBB Başkanı oldu ve İstanbul'u ayağa kaldırdı. Sonuçta ne çukur, ne  çamur, ne çöp, ne hava kirliliği ne de susuzluk kaldı. İstanbul nasıl değişti hep  beraber gördük. Bugün rahmetli Necmettin Erbakan'ın 8. ölüm yıl dönümü. Kabrini  ziyaret edip fatihamızı okuduk, dualarımızı ettik. Bugün malum 28 Şubat. Erbakan  için operasyon yapılmıştı. 28 Şubat için 'Bin yıl sürecek' denilmişti. Allah  büyük. O sözler şimdi tarih oldu. Sadece 4 yıl sürdü. Bu vesayet odaklarına bu  millet hak ettiği cevabı verdi. Onların parmaklarında oynatacaklarını  düşündükleri kadrolar şimdi Türkiye'yi yönetiyorlar, Türkiye'yi dünyada parmakla  gösterilen ülkeler arasına sokmak için çalışıyor. 'Takunyacı' dedikleri o  kadrolar, adamlar, bugün Türkiye'ye çağ atlatıyor, Türkiye'yi üç kat büyüttüler.  Balans ayarı yaptıklarını sandıkları o vesayetçi kesimler tepetaklak oldu. Millet  onları AK Parti ile birlikte tarihe gömdü. Dik durduk, eğilmedik. Sadece  Mevlamızın huzurunda secdede eğildik. Bütün bunlar önce Allah'ın yardımı sonra  sizin desteğinizle oldu. Yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? Cumhur İttifakı  demek ülkenin bekası demektir, tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak  demektir. Türkiye'yi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokmak boynumuzun  borcudur."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da Zeytinburnu'nda AK  Parti belediyeciliğinin sunduğu hizmetin devam edeceğini söyleyerek Yıldırım ve  Arısoy'a destek istedi. AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy da  kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Yıldırım, mitinge katılanlara karanfil ile atkı  dağıttı. Mitingde Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Baurzhan Abdrakhmanov ve Kazak  Türk Vakfı Başkanı Fazlı Toplu, Yıldırım'a Kazakistan'ın geleneksel yerel  kıyafeti olan "şapan" giydirdi.
 

Mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya,  İstanbul Milletvekili İffet Polat, Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami  Delibalta, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Reşat Ok ve çok sayıda vatandaş katıldı.