BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bin 500 metrede 500 kişi mahsur kaldı

Niğde'de yaylada düzenlenen şenliklerde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle mahsur kalan 500 kişi sabaha karşı kurtarıldı.

Abone ol

Niğde merkeze bağlı Narköy'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nar Vadisi Şenlikleri'ne katılan 5 binin üzerinde insan, aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle bin 600 metre yükseklikte bulunan Delikli Kaya mevkiinde mahsur kaldı.

Bazı vatandaşlar 8 kilometrelik yolu yürüyerek kurtulmayı başarırken, Niğde Valiliği tarafından bölgeye gönderilen iş makineleri yaylada mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için seferber edildi.

Zaman zaman duran ve yeniden başlayan yağmur nedeniyle iş makineleri yolları açık tutmakta zorlanırken, çalışmalar sabaha karşı tamamlanabildi.

Bölgeye gelen Niğde İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, yaya olarak şenliklerin yapıldığı alana çıkarak mahsur kalan vatandaşların durumu hakkında bilgi aldı.

Yayladan yürüyerek inmeyi başaran vatandaşlar, aşırı çamur nedeniyle kurtarma çalışmalarının zorlaştığını, hamile bir kadın ile hasta bir çocuğun sırtta taşınmak suretiyle aşağıya indirildiğini söylediler.

Çalışmaların yağış nedeniyle zor şartlarda sürdürüldüğünü ifade eden Nuri Ayduğan, tekerlekli iş makinelerinin yeterli olmadığını, paletli iş makinelerinin açtığı yolların ise yağış nedeniyle yeniden balçığa dönüştüğünü ve bu nedenle kurtarma faaliyetinin durmaksızın sürdürüleceğini söyledi.

Yapılan çalışmaların yol açılarak mahsur kalanlar sabah saatlerinde kurtarıldı.