BIST 10.617
DOLAR 32,24
EURO 35,04
ALTIN 2.487,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den O Vali'ye yeni görev önerisi

Abant Platformu toplantısında CHP'yle ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Vali'ye bir tepki de CHP Grup Başkan Vekili İnce'den geldi.

Abone ol

Abant Platformu toplantısında “Demokrat Parti’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp, İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir.” sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’ya bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den geldi.

İnce, "İçişleri Bakanlığı Kırklareli Valisi hakkında inceleme başlatacağına, kendisini derhal görevden alıp AKP’ye İl Başkanı yapmalıdır" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan İnce, "Türkiye AKP iktidarında, “Vali Bey sen de çök” diyen Başbakanlara karşı “Başbakanım devlet çökmez” diyen valiler döneminden, Başbakanın talimatı ile kamyona binip kömür dağıtan, Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi düşmanı, AKP’nin İl Başkanı gibi davranan Valiler dönemine geçiş yapmıştır" dedi.

Kırklareli Valisi’nin sözlerini, "Valilik kurumunun ne hale getirildiğinin en somut göstergesi" olarak değerlendiren İnce şunları söyledi:

"Bugün tartışılması gereken, Vali ve Vali’nin sözleri değil, o valiyi göreve getiren ve o Valiye o sözleri söyleme cesareti veren Başbakan ve Hükümettir.

Geçtiğimiz yıl yine aynı toplantıda tartışmalı sözler sarf eden başka bir valinin konuşmasını, AKP Hükümetinin en yetkili isimlerinden biri olan Başbakan Yardımcısı’nın “sözlerini cesaretle söyleyen valiler var” sözleriyle değerlendirmesi, hükümetin bu tür konuşmaların arkasında olduğunu ortaya koymaktadır.

Valiler devletin valisi olmaktan çıkıp AKP’nin valisi haline getiriliyor.

Parti kapatılmasına güya karşı olanların atadığı Valiler, CHP’nin kapatılmasından söz ediyor. Yakında Tahkikat komisyonları kurup, CHP’lilere siyaset yasağı isteyen, CHP’nin mallarına el konulmasını savunan Valiler olursa şaşırmayacağız.

İsmet Paşa Türk tarihinin şanlı sayfalarında yerini her zaman için yerini koruyacakken, bu Vali ise kendisini o göreve getiren siyasal irade ile birlikte ilk seçimlerde tarih olacaktır.

İçişleri Bakanlığı Kırklareli Valisi hakkında inceleme başlatacağına, kendisini derhal görevden alıp AKP’ye İl Başkanı yapmalıdır."