BIST 10.168
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.471,83
HABER /  GÜNCEL

Bilkent Üniversitesi karıştı!

Bilkent Üniversitesi'nde Diemut Majer isimli öğretim görevlisi, yarısı Kürdistan olarak gösterilen Türkiye haritasıyla ders vermeye çalışınca kıyamet koptu..

Abone ol

Bilkent Universitesi'nde "State Theory" adlı dersi veren Diemut Majer adlı bir profesör, dönemin ilk dersinde öğrencilerine Avrupa'nın tarihsel gelişimini gösteren bir harita gösterdi. Sınıfta bulunan dikkatli bir öğrenci, haridaki skandalı farketti...

Bilkent gibi seçkin bir üniversitede, bir öğretim görevlisi derste, Türkiye üzerinde bir bölümün Kürdistan olarak gözüktüğü haritayı öğrencilerine ders anlatırken kullandı..

Öğrencilerden biri, haridaki skandalı Diemut Majer isimli öğretim görevlisine sorduklarında aldıkları cevap hayli ilginçti:

"Biz buraya böyle diyoruz.."

Bu cevap üzerine sınıf içinde tartışma yaşandı ve bazı öğrenciler sınıfı terketti.. Fakültenin diğer hocaları olaya müdahale etmeye çalışıp, bölüm dekanı da olayın farkına varınca, ders iptal edildi ve öğrenciler sakinleştirildi..

Ancak skandal bununla bitmedi.. Öğretim görevlisi Bayan Majer ise bir sonraki derste başka bir sınıfa o haritayı kullanarak devam etti..

Bu şok gelişme üzerine, öğretim üyeleri ve öğrenciler, Maje'in okuldan uzaklaştırılması gerektiği yönünde yönetime baskıda bulunurken, yönetim ise sadece uyarı cezası verdi..

Bu ceza üzerine küplere binen öğrenciler ise Majer'in girdiği "State Theory" dersini bir süredir boykot etti ve derslere girmeme kararı aldı..

Kaynak: www.sonsayfa.com