BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.500,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bilinçli öğrenme için 'zil sesine' hayır!

Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nde, öğrencilerin sorumluluk bilinciyle hareket etmelerine katkı sağlaması amacıyla zil çalma uygulaması yapılmıyor.

Abone ol

Denizli'de 2011-2012 eğitim öğretim yılında 4 hazırlık şubesine 104 öğrenci alarak kendi binasında eğitime başlayan Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi', beyin fırtınası ve araştırma projeleri, bilim danışma grubu, haftalık söyleşiler, okul öncesi meclis, aylık eğitim değerlendirme toplantıları, dost öğretmen projesi, ayın öğrencisi gibi uygulamaların yanında ''derslere zilsiz girip çıkma'' uygulamasıyla da dikkati çekiyor.

Zil sesinin öğrencileri şartlı öğrenmeye yönlendirdiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ''Okuldaki öğrenci ve öğretmenler, zil uygulamasının zihni algılamayı kapattığını, saat uygulamasının bireylerin kendi oto kontrolünü sağlamasına katkı verdiğini, komut değil bilinçle hareket etmeyi, öz güveni geliştirdiğini düşünerek böyle bir uygulamaya geçti. Başlarda zorluk çeken öğrenci ve öğretmenler artık zil sesinden rahatsız oluyor, saatlerine bakarak dakikasında derse girip çıkıyorlar. Ders sırasında öğrenci veya öğretmen çok önemli bir konu anlatırken konuşmaları zil sesiyle kesilmiyor. Öğretmenlerin 2,5 dakika öğrencileri dersten erken çıkarma veya başlama opsiyonu bulunuyor. Sadece üniversitelerde uygulanan sistem, bu lisede de benimsendi.''dedi.