BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyşehir'de deniz paraşütü keyfi

Antalya'dan getirilen bir deniz paraşütü göl üzerinde gezinti yatı ile deneme uçuşu gerçekleştirdi.

Abone ol

Beyşehir Gölü'nde su sporları aktiviteleri giderek çeşitleniyor. 

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ilk deneme, başarılı sonuç vermezken, rüzgarın hızını artırdığı akşam saatlerinde yapılan ikinci denemede paraşüt gökyüzünde süzülmeyi başardı. Yatın iplerini çekerek havalandırdığı deniz paraşütü ile gökyüzüne yükselen Sabit Bülbül, uzun süre havada kaldı.

Bu arada, Beyşehir Gölü üzerinde gökyüzünde uçan bir deniz paraşütü olduğunu gören vatandaşlar ise kıyılara akın
etti. Meraklı bakışlar arasında deniz paraşütünü izleyen ve fotoğraflayan vatandaşlar, uzun süre bölgeden ayrılamadı.

 Uçuşu başarıyla gerçekleştiren ve hava karardıktan sonra göl üzerine paraşütü ile birlikte inen Sabit Bülbül, malzemeleri ile birlikte bir balıkçı teknesi ile kıyıya getirildi. Yat işletmecisi Ahmet Bülbül, Beyşehir Gölü'nde su sporlarına ilginin her geçen gün arttığını, bu aktivitelerin sayısının önümüzdeki dönemde daha da artmasını istediklerini belirtirken, "Vatandaşlarımızın da isteği bu yönde. O yüzden Antalya'dan getirdiğimiz bir deniz paraşütü ile ilk deneme uçuşlarını bu spora ilgisi olan oğlum
gerçekleştirdi. Başarılı bir sınav oldu ve ilk uçuş tecrübesini de kazandı. Bu denemeler aynı zamanda bir gösteri niteliği de taşıyordu. Bundan böyle Beyşehir Gölü üzerinde deniz paraşütü gösterilerinin sayısını artırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde ise bu sporu vatandaşlarımızın da yapabileceği bir hale getirmeyi istiyoruz. Deniz sahillerinde bu spor sürat tekneleri ile yapılıyor. Beyşehir Gölü'nde bir sürat teknemiz olmadığı için denemeyi adalara tur düzenlediğimiz en küçük yatımızla gerçekleştirdik. Rüzgarın da etkisinden iyi yararlandığımız bu deneme uçuşları başarıyla gerçekleşti. Bu sporu Beyşehir Gölü'nde güvenlikli bir şekilde yapabilmenin altyapısını oluşturup, gerekli donanımları temin ettikten sonra deniz paraşütü tutkunlarına bu keyfi bölgemizde de yaşatmaya başlayacağız" dedi.