BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Beykozda köpek katliamı

İstanbul2un Beykoz İlçesi Değirmendere köyünde 10 köpek zehirlenerek öldürüldü.

Abone ol

Değirmendere köyünde restoran işleten Hüseyin Akıncı ile eşi Nur Akıncı'nın kurduğu barınakta kalan, ancak yer olmadığı için dışarıda bakılan 10 köpek zehirlendi.

Anneleri ve bir kardeşleri ölen 5 yavru ise son anda kurtarıldı. 2 köpek kayıp.

Hüseyin Akıncı ile eşi, önceki gün barınaktaki köpeklerin akşam yemeğini verdikten sonra, barınağın bahçesinde kalan 10 köpeği beslemek için dışarı çıktı.

15 günlük 5 yavru haricindeki köpekleri bulamayan Hüseyin Akıncı, bir yavru ile anneyi ve başka bir köpeği barınağın arka tarafındaki arazide ölü olarak buldu.

Hüseyin Akıncı tüm aramalarına rağmen diğer iki köpeğin izine rastlayamadı. Yavru köpekleri eve götüren Hüseyin Akıncı ile Nur Akıncı veterineri arayarak yardım istedi.

Beykoz'dan gelen veteriner, zehirli yiyecek verilen yavru köpeklere ilaç tedavisi uyguladı.

Hüseyin Akıncı, Beykoz Belediyesi'nin köylülere zehir verip köpekleri öldürttüğünü iddia etti.

Hayvansever Sevgi Yavuztürk ise, "Belediyeler şehirden topladıkları köpekleri getirip Beykoz'da ormanlık alana bırakıyorlar. Buradaki orman köylüleri de sokak hayvanları çoğalınca zehirliyorlar. Burada belediyenin hatası var. Köpekleri toplayınca kısırlaştırıp yine aynı yere bırakmaları gerekiyor. Hangi vicdan bunları annesiz bırakmaya kıyabilir. Bu nasıl bir insanlıktır, nasıl bir manzaradır" dedi.

"5 tane yavru annesiz kaldı. Biz bunlara nasıl bakacağız" diyen Yavuztürk, "Bizi yıldırmak için o kadar çok kötü şeyler yapıyorlar ki artık ne yapacağız bilmiyoruz" diye konuştu.