BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Beyaz Saray'dan İran yalanlaması

Beyaz Saray, dün medyaya yansıyan İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ABD Başkanı Obama'nın görüşeceği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

İRAN devriminin gerçekleştiği 1979'dan bu yana ilk kez bir 1979'daki İran devriminden bu yana ilk kez bir ABD Başkanı ile İran Cumhurbaşkanı'nın yüz yüze görüşeceği yönündeki haberler yalan çıktı. Beyaz Saray ididaları yaptığı bir açıklamayla yalanladı.

Önümüzdeki hafta New York'ta yapılacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı vesilesiyle ABD Başkanı Barack Obama ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yüz yüze bir görüşme yapacağı haberleri çıkmıştı. Bu görüşmenin, ABD ile İran liderlerinin 1979'daki İran devriminden sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştireceği bir görüşme olacağı konuşulmuştu. Son olarak 1977 yılında dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter ile İran Şahı yüz yüze görüşmüştü.

OBAMA DOĞRULAMIŞTI AMA...

Ancak Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Bernadette Meehan, The Hill gazetesine e-mail yoluyla bir açıklama yaparak böyle bir görüşme planının olmadığını bildirdi.

Obama ile Ruhani'nin görüşeceği söylentileri, Başkan Obama'nın ABC News'e verdiği röportajdan sonra ortaya çıkmıştı. Obama röportajında İran'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı ile mektuplaştığı haberlerini doğrulamıştı.

İran'ın ağustos ayında görev başına geçen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ise selefi Mahmud Ahmedinejad'a kıyasla Batı dünyasına karşı daha ılımlı bir yaklaşımı benimsediği biliniyor.

9067.jpg