BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  DÜNYA

İnanılmaz kurtuluş !

ABD’nin Florida sahiline 30 mil uzaklıkta alabora olan tekneye tutunarak hayatta kalmayı başaran iki Bahamalı balıkçı, 8 gün sonra kurtarıla...

Abone ol

ABD’nin Florida sahiline 30 mil uzaklıkta alabora olan tekneye tutunarak hayatta kalmayı başaran iki Bahamalı balıkçı, 8 gün sonra kurtarılabildi.
Şans eseri bir kargo gemisinin iki balıkçıyı fark edip sahil güvenliğe haber vermesiyle, balıkçılar sağ salim kurtarıldı. Sahil güvenlik helikopteri ile kurtarılan balıkçılar alabora olan teknenin üstünde aç ve susuz 8 gün geçirdi. Sahil güvenlik ekibinden Kyle Stalling, “Balıkçılara doğru yüzdüm, çok telaşlıydılar ve son umut ışıkları da sönmüş gibiydi” dedi.

"TUTUNACAK HİÇ BİR YER YOKTU"
50’li yaşlardaki balıkçıların da can yeleği giymedikleri belirtildi. Balıkçıların çok su yuttukları ve sürekli istifra ettikleri ve halsiz oldukları belirtildi. Sahil güvenlik helikopteri pilotu Jerod Glover, “Eğer yük gemisi onları fark etmeseydi akıntıya kapılıp giderlerdi. Tutunacak hiç bir yer yoktu. Sekiz gün boyunca teknenin üstünde sadece uzanarak durabilmişler” dedi.
Kurtarılan balıkçıların hastanedeki tedavileri devam ediyor.
(İHA)